Blog

MAŽORETKINJE DND-A USPJEŠNE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU MAŽORETKINJA

Pod visokim pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske, Grada Novi Vinodolski te Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski, u Novom Vinodolskom je od 26. do 28. svibnja 2017. godine održano Državno prvenstvo mažoretkinja u formacijama štapa i pom pona u svim dobnim kategorijama mažoret plesa.

U tri dana održavanja Prvenstva mažoretkinje su svojim plesnim nastupima pobudile veliko zanimanje ljubitelja ove plesne umjetnosti tako da su broji domaći i strani gosti uživali u izvođenju koreografija.

Prije svečanog otvorenja u uredu gradonačelnika Grada održan je prijem predstavnika svakog grada sudionika, razmijenjeni pokloni te obavljeno zajedničko fotografiranje. Svečano otvorenje proteklo je u paradnom defileu svih sudionika timova mažoretkinja, pozdravnim govorima domaćina,  predstavljanju sudaca te svečanom prisegom mažoretkinja.

Mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin, iako malobrojne po prijavama natjecateljica, ostvarile su izuzetan uspjeh.

U kategoriji neformacija solo štapa, juniorka Paula Vučić, osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju, a formacija kadeta u pom ponu osvojila je 3. mjesto i broncu. Moramo napomenuti da je ovo kadetski B tim djevojčica  koje su prvi puta nastupile na natjecanju tako da svojim daljnjim marljivim radom i treniranjem i u budućnosti mogu ostvarivati uspješne rezultate. Trenerica ovog tima sa neformacijama je Marija Ceranić.

Ostali naši rezultati također su uspješni tako da su u kategoriji štapa kadetkinje A tima, s trenericom Larom Tonković, osvojile 5. mjesto, solo seniorka Dajana Jančić 4. mjesto, a par seniorki Helena Cindrić i Marija Ceranić solidno 7. mjesto.

Ovim izvrsnim rezultatima Ogulinske mažoretkinje našeg Društva nastavljaju svoju lijepu i plodonosnu tradiciju postojanja u samom vrhu mažoret plesa.Ovogodišnje Prvenstvo okupilo je 42 formacije i 26 neformacija, s ukupno 850 mažoretkinja iz cijele Republike Hrvatske.

Kao pomoć našem Savezu u organizaciji Prvenstva, sudjelovali su i naši ogulinci, kojima se ovom prigodom i zahvaljujemo. Voditelj programa i konferansje bio je Dubravko Dragičević,  medicinsko osoblje David Kučinić, a računalni operater Domagoj Kaurić.

Tijekom samog natjecanja, veliku podršku i navijanje imali smo od naših roditelja mažoretkinja, a posebno ističemo podršku našeg Grada te sponzora Ljekarne Pablo.

Uspješna sezona naših mažoretkinja ovime nije završila, jer ih uskoro očekuje još nastupa, a sezonu završavamo početkom srpnja održavanjem tradicionalne Večeri mažoret plesa.

Izvor: Ljiljana Kaurić