Blog

MEĐUNARODNIM DANOM DJETETA ZAPOČINJE DJEČJI TJEDAN U POREČU

Dječji tjedan u svijetu se obilježava svakog prvog punog tjedan u listopadu, a prvi dan u tom tjednu je Međunarodni dan djeteta.

Društvo Naša djeca Poreč danas obilježava Međunarodni dan djeteta igrom i promoviranjem svojih aktivnosti  na Trgu slobode od 10 do 11 sati, a od 11 sati do podneva igrat ćemo se s učenicima OŠ Poreč u prostoru produženog boravka.

U srijedu u 10 sati s Dječjim vrtićemn Crvenkapica pripremamo akciju „Djeca na kotačima“ u Ulici Petra Preradovića, ispred vrtića. Poslijepodne od 16 i 10 u OŠ Poreč imamo scenski nastup. U goste nam dolazi grupa djece i voditelja iz Društva Naša djeca Bakar, koji će izvesti nekoliko scenskih igara pod zajedničkim nazivom „Ča je ča“, a polaznici naše dramske radionice odigrat će svoju predstavu „Otok“.

U četvrtak od 10 do 11 sati na Trgu slobode pripremamo ige za cijelu obitelj pod motom „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Obilježavanje dječjeg tjedna završavamo u subotu, kada ćemo u prostoru DND-a od 9 i 30 do 11 sati djecu animirati na crtanje dječjih prava.

”Ljubav djeci prije svega!” je moto pod kojim obilježavamo Dječji tjedan u cijeloj Hrvatskoj,  s posebnim apelom na odrasle da imaju u vidu prijedloge djece o stvarima koje ih se tiču.

Ciljevi Dječjeg tjedna, utvrđeni prije više od tri desetljeća i danas su isti:

1. usmjeravanje pažnje javnosti na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu

2. organiziranje posebnih i prigodono odabranih igara, priredaba i kreativnih aktivnosti za djecu u danima Dječjeg tjedna

3. pokretanje novih akcijas šireg značaja za razvoj i odgoj djece

4. poticanje volonterskog stručnog i općeg rada odraslih s djecom

5. poticanje aktivne participacije djece u aktivnostima zajednice.