Blog

NAJAVA LUTKARSKE PREDSTAVE ZA DAN OBITELJI U KOPRIVNICI

„ŠAŠAVI  MIŠIĆ“ naziv je predstave napravljene prema priči poznatog ruskog pisca  Samuila Marshaka, a čiju premijeru priprema Lutkarska družina Kopriva Pec Pec koprivničkog Društva naša djeca. Priča govori o problemima  malog mišića koji jedne večeri ne može zaspati i stoga nastaje cijela strka. Kume i tete pokušavaju uspavati malenoga, ali bez uspjeha. Da li je mama uvijek prisutna, brižna i puna ljubavi njegov spas? Odgovor ćemo  vidjeti u  predstavi za koju je adaptaciju teksta napravila Tigrena Csik koja zajedno s Oljom Vilić potpisuje i izradu lutaka i scene. Muziku je skladao prof. Mihael Kivač, a pjesmice izvode  članovi zbora Osnovne škole “Đuro Ester”. Glumci su Leona Barešić, Ivan Janeković, Adrijan Astaloš i Tigrena Csik. Predstava traje 20 minuta, namijenjena je djeci od prve godine nadalje, pa je to prilika da roditelji u Dom mladih povedu i one najmlađe.

Premijera je zakazana za četvrtak 15.svibnja s početkom u l8 sati, uz besplatan ulaz za djecu, te dobrovoljni prilog od 10 kuna za roditelje. Djeca iz vrtića organizirano će Šašavog mišića pogledati u ponedjeljak 19. svibnja u 10 sati.

Novom premijerom Lutkarska družina Kopriva pec pec pridružuje se obilježavanju Dana obitelji. Uz ovaj datum  DND Koprivnica ne će se zaboraviti ni djecu privremeno odvojenu od svojih obitelji i smještenu na odjelu Pedijatrije koprivničke bolnice. Za njih će 15. svibnja biti priređena posebna lutkarska igraonica u okviru projekta „Za osmijeh djeteta u bolnici“.