Blog

NAJNOVIJE VIJESTI DRUŠTVA NAŠA DJECA LIPIK

Odličnim izvedbama briljirale na plesnom natjecanju u Zagrebu

Male plesačice iz Plesnog kluba „Dolce“ Pakrac-Lipik nastupile su 13. veljače na kvalifikacijskom natjecanju „Dancing Steps“ u Garden Mallu u zagrebačkoj Dubravi s pet koreografija među konkurencijom plesnih skupina iz drugih dijelova Hrvatske te osvojile četiri prva mjesta i jedno drugo mjesto čime su se sve plasirale u finalno natjecanje koje će se održati u studenom 2016. godine.

Sve tri dječje grupe plesačica koje su nastupile u Garden Mallu osvojile su prva mjesta. Sve koreografije osmislila je njihova trenerica Marijana Verčej. Plesačice su za kvalifikaciju u daljnje natjecanje trebale prikupiti dovoljan broj bodova od strane žirija čiji su članovi bodovali težinu koreografije, izvedbu, tehniku i ukupan dojam.

 

Slogan učenice osmog razreda iz Lipika odabran među 34 najbolja u Europi

Na natječaju „Neka se tvoj glas čuje“ u okviru projekta LADDER sudjelovali su učenici 291 škole iz 16 europskih država. „Osnovna škola „Lipik“ jedina je predstavljala Požešku-slavonsku županiju, a prijavili smo se na ovaj natječaj na prijedlog Hrvatske zajednice županija. Poslali smo slogane desetak naših učenika koji su ih osmislili na web radionici s profesoricom Silvijom Međurečan.“, rekla nam je ravnateljicaKlaudija Kovač.

Slogan učenice osmog razreda Anamarije Hruške koji je odabran među 34 najbolja slogana, crteža, slike i video uratka iz cijele Europe na hrvatskom jeziku glasi “Poštuj tuđu različitost – pokušaj pronaći sličnost.“, a za natječaj je bio predan na engleskom jeziku “Respect people’s diversity – try to find similarities.”.

Među 34 najboljih slogana, crteža, slike i video uratka izabrano je čak 13 učeničkih radova iz Hrvatske, po čemu smo najbrojniji. Od najbolja 34 učenička rada pet najboljih nagrađeni su tabletom Ipad Air, a čak dva tableta dobila su učenici iz Hrvatske. Učenici Jelena Buden,Dalija Poustecki, Ena Andel i Anamarija Zulicek zajedno su izradili video uradak o toleranciji dok je tablet dobio i učenik sedmog razreda Andrija Aračić za svoj crtež na temu tolerancije. Među prvih pet se nalaze još učenici iz Italije, Rumunjske i Irske.

Lipik winners

 

Obilježili 105. obljetnicu rođenja velikog hrvatskog pisca za djecu

Učenici nižih razreda Osnovne škole Grigora Viteza iz Poljane su 15. veljače dječjom priredbom proslavili 105. rođendan poznatog hrvatskog pjesnika, dječjeg pisca i prevoditelja Grigora Viteza po kojem škola u Poljani nosi ime.

U priredbi su sudjelovali školarci od prvog do četvrtog razreda te su sa svojim učiteljicama Tamarom Svjetličić, Zvjezdanom Kliček, Ivanom Marijanović,Irenom Pendl i Marijom Bralo, knjižničarkom Gordanom Grgić te asistenticama Danijelom i Đurđicom izrazili rođendansku čestitku zaštitniku svoje škole te izveli prigodan program.

Iznošenjem autobiografije uglednog hrvatskog pisca te recitacijama i igrokazima inspiriranim njegovim pjesmama završen je prvi dio priredbe dok je drugim dijelom priredbe obilježen dan zaljubljenih. Po završetku vesele priredbe učiteljice su darivale marljive i kreativne učenike.

lipik obljetnica

 

Više vijesti iz Lipika pogledajte na dolje navedenom linku:

http://www.compas.com.hr/clanak/1/1953/pokazimo-milosrde-prema-svojim-bliznjima-u-potrebi.html