IMG_9802

[one_half_last valign=”bottom”]

Aida Salihagić Kadić

prof. dr. sc., predsjednica Saveza DND Hrvatske

Redovita je profesorica u trajnom zvanju na Sveučilištu u Zagrebu, u Zavodu za fiziologiju Medicinskog fakulteta, za grane Fiziologija čovjeka i Neuroznanost. Bavi se istraživanjima u području zastoja u rastu fetusa, patofizioloških mehanizama nastanka perinatalnih oštećenja mozga te fetalnoga ponašanja. Objavila je više od 100 publikacija, od čega 55 znanstvenih radova zastupljenih u međunarodnim indeksnim publikacijama, a koji su citirani više od 500 puta. Autorica je brojnih poglavlja iz fetalne i neonatalne fiziologije, te neurofiziologije fetusa, u domaćim i međunarodnim knjigama u svijetu poznatih izdavača, te autorica ili koautorica 6 priručnika (3 sveučilišna), 2 sveučilišna udžbenika i jedne znanstvene knjige. Dopredsjednica je Hrvatskog društva fiziologa.

[button size=”small” link=”http://www.savez-dnd.hr/naslovnica/aida-salihagic-kadic/” icon=”heart”]Pročitajte detaljnije[/button]

[/one_half_last]Sonja Borovčak

[one_half_last valign=”bottom”]

Sonja Borovčak

dopredsjednica Saveza DND Hrvatske

Gospođa Sonja Borovčak je sadašnja dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Dugogodišnja je članica Izvršnog odbora Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Više od 35 godina aktivna je članica i volonterka u osnovnom Društvu Naša djeca Zabok u kojemu je i predsjednica. Na osnovi njenih ideja, inicijativa i aktivnog angažmana u DND-u Zabok, ostvarila je brojne akcije i aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu. Svojim ugledom i zalaganjem utjecala je da Grad Zabok postane dobitnikom prestižnog naziva „Grad Zabok – prijatelj djece“. Zaslužna je za pokretanje nekoliko novih akcija Saveza DND, među kojima i za uvođenje od 2001. godine redovnih godišnjih zajedničkih sjednica djece iz Dječjih foruma Hrvatske i zastupnika u Hrvatskom saboru.

[button size=”small” link=”http://www.savez-dnd.hr/naslovnica/sonja-borovcak/” icon=”heart”]Pročitajte detaljnije[/button]

[/one_half_last]sanja

[one_half_last valign=”bottom”]

Sanja Škorić

dopredsjednica Saveza DND

Moje ime kaže sve o meni:

sanjaa

[/one_half_last]Snježana Krpes

[one_half_last valign=”bottom”]

Snježana Krpes

tajnica Saveza DND Hrvatske

Volontiranje i profesionalni rad u DND-ovskoj obitelji započela sam 1995. godine i to traje, i traje … Većinu toga što radim, osmišljavam, stvaram vezano je uz djecu i za djecu i to me jako veseli. Voditeljica sam mnogih projekata u Savezu DND, potičem osnivanje novih DND-a i razvoj projekta “Gradova i općina prijatelja djece”, vodim radionice o dječjim pravima i dječjoj participaciji, dramskom odgoju, udrugama, projektima za djecu … Pišem i režiram dramske tekstove i priredbe za djecu, uređujem knjige, a u noviji vrijeme podučavam djecu i odrasle o zdravoj prehrani. Volim se smijati, pjevušiti, verati se po vrhovima planina, udisati svježi zrak i gledati horizonte, čitati, kuhati za obitelj i prijatelje. Učenje od djece, prirode te mudrih i plemenitih ljudi najljepše mi je životno iskustvo.

[/one_half_last][one_half_last valign=”bottom”]

[/one_half_last]Ana Kolobarić

[one_half_last valign=”top”]

Ana Kolobarić

administrativna tajnica

Ako nazovete Savez DND-a Hrvatske, najvjerojatnije će Vam se prvo javiti Ana. Anu svi volimo jer je uvijek srdačna, draga, strpljiva i brižna. Ana brine o organizaciji tekućih poslova Saveza – od komunikacije i primanja stranaka do ostale tehničke podrške radu Saveza. Ponosna je na svoju obitelj, a posebno na svoje četiri unučice, čije slike joj krase radne površine. Ana je dio Saveza već 35 godina.

[/one_half_last]Vesna

[one_half_last valign=”top”]

Vesna Dimitrijević

voditeljica računovodstva

Živahna i glasna, Vesna nam u ured unosi veselje. Uvijek je spremna na šalu i zna neki novi vic. U poslu, kako kaže, voli sve imati pod kontrolom, i onda s Vesnom nema šale.
Spretna pregovaračica s okom za detalje, rješava izazove i brine o Savezu i kada se stvari zakompliciraju. Zato je Savez sretan što ima Vesnu – već 36 godina!

[/one_half_last]Iva Mandić i Tanja Šoštar

[one_half_last valign=”top”]

“Zajedno s djecom i za djecu!”

[/one_half_last][one_half_last valign=”bottom”]

Iva Mandić

projektna koordinatorica

Iva je prava povjesničarka i voli filozofirati. Ali ne i bez pokrića jer je diplomirala na Filozofskom fakultetu – Sveučilište u Zagrebu, a potom magistrirala povijest u Budimpešti na „Central European University.“ Od Ive ćete uvijek čuti nešto zanimljivo ili duhovito, a maherica je za engleski i portugalski.

[/one_half_last][one_half_last valign=”bottom”]

Marina Žilić

programska koordinatorica

Marina je magistar komparativne književnosti, a uz posao asistentice na projektima u Savezu studira bibliotekarstvo na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Godinama se bavi volonterskim radom u raznim udrugama, a ujedno je i članica organizacijskog tima Kotar Teatra u Delnicama. Svestrana, proaktivna, kreativna, voli film, kazalište, a u slobodno vrijeme bavi se tajlandskim boksom.

[/one_half_last]lana kassim

[one_half_last valign=”top”]

Lana Kassim

projektna koordinatorica

Lana je diplomirani sociolog i filozof. Svoj rad u Savezu započela je kao asistentica na projektima, nastavila je kao koordinatorica volontera i raznih projektnih aktivnosti, a trenutno radi kao Public Relations Officer and Project Assistant na projektu “Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta” te kao koordinatorica na projektu “100 ljudi,100 ćudi”. Godinama se bavi volonterskim radom, a započela je u udruzi “ADHD i ja” gdje je radila na poslovima u učenju s djecom s posebnim potrebama. U slobodno se vrijeme bavi organizacijom humanitarnih događanja i koncerata te daje instrukcije djeci kojoj su one potrebne. Voli učenje stranih jezika, trenutno uči ruski.

[/one_half_last]Karolina

[one_half_last valign=”top”]

Karolina Grgić

asistentica na projektima

Karolina je prava pravcata zagrebačka Slavonka, iako ne izgleda baš kao tipična snaša. Ima sve karakteristike konzervatorice i antropologinje. Skromna i samozatajna, dubiozna, pedantna, pouzdana, odgovorna, uglađena i na prvu vrlo ozbiljna dok vas ne razoruža neka njezina fora i dječji osmijeh. „Karolina je cura fina“ ili još bi se za nju moglo reći i „Tiha voda brege dere“.

[/one_half_last]