Blog

Naučili znakove i zaslužili prave vozačke dozvole!

Grad Samobor podržao je program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu Jumicar koji se provodi u samoborskim osnovnim školama.

Svoje prave vozačke dozvole prvi su danas zaslužili učenici 2. razreda OŠ Samobor i OŠ Rude. U listopadu će se održati još dvije edukacije. 1. listopada za učenike OŠ Bogumila Tonija te 19. listopada za učenike OŠ Mihaela Šiloboda.

Učenici su pokazali zavidno poznavanje prometnih znakova i pravila ponašanja u prometu tijekom edukacije koju je nadgledao, njihovim riječima, “pravi pravcati” policajac.Tijekom predavanja učenici su upozoreni na opasnosti koje u prometu vrebaju zbog neodgovornosti vozača ali i njihove nesmotrenosti.

Svi su se složili kako gotovo svakodnevno uočavaju vozače koji tijekom vožnje koriste mobitele, nisu vezani, prebrzo voze i rade ostale radnje koje ih ometaju u upravljanju vozilom.

Zbog toga je izuzetno bitno da oni od malih nogu nauče kako je važno pravilno prelaziti cestu, poštivati semafore i ostale znakove, promatrati situaciju u prometu i uočavati moguće opasnosti, koje su posljedice pogrešnog uključivanja u promet i neodgovorne vožnje biciklom.

Na kraju edukacije, svaki učenik će dobiti diplomu i vozačku dozvolu.

Program financira Grad Samobor u sklopu Programa izvannastavnih aktivnosti učenika osnovnih škola.

Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport grada Zagreba i Crveni križ grada Zagreba.