Blog

NE DAJ SE UPECATI- program prevencije ovisnosti djece i mladih

NE DAJ SE UPECATI- trogodišnji je program prevencije ovisnosti djece i mladih koji Savez društava “Naša djeca” Hrvatske provodi u partnerstvu sa Hrvatskim centrom za dramski odgoj i Kazalištem Potlačenih POKAZ.
Program je sufinanciran od strane Ministarstva zdravstva. Polaznici ovogodišnje edukacije UPECALI su se za metodu forum kazališta. Mjesto radnje je bio Centar mladih Ribnjak, kojem zahvaljujemo na ustupljenom prostoru i pomoći, a pogotovo našoj dragoj Kseniji Rožman. Edukatorica Josipa Lulić  iz Kazališta Potlačenih oduševila je polaznike iz Društva Naša djeca Varaždin, Društva Naša djeca Vinkovci i Društva “Naša djeca” Jastrebarsko, provedena edukacija je prvi korak, polaznici će sad stečeno znanje prenijeti djeci iz svojih lokalnih sredina te nastavljamo dalje sa provedbom programa prema planu. Intenzivna radionica u trajanju od 15 sati održana je 24. i 25. rujna 2021.
Polaznici su se upoznali sa tehnikom forum kazališta, sa strukturom radionice forum kazališta, osmišljavanjem vlastitih forum priča za rad s ciljanim skupinama, uvježbali su vlastite forum priče za scensku izvedbu te javni nastup s pripremljenim forum pričama.
Ugodna i nadasve edukativna dva dana uz koordinaciju Lane Kassim i Manuele Maurović iz Saveza DND, u ugodnom kazališnom ambijentu Centra mladih Ribnjak. Ovako je to izgledalo:-)