Blog

NOVE VIJESTI I DOGAĐANJA IZ LIPIKA

U Lipiku se, kao i uvijek vrijedno radi, a odnedavno se i ponose prestižnim nazivom Grad-prijatelj djece. Ovim putem im još jednom čestitamo na tome.

Istinski božićni ugođaj ispunio kuću Djeda Mraza

Istinski božićni ugođaj ispunio je prostore kuće Djeda Mraza u Lipiku kada je Djed Mraz 18. prosinca ušao u sobu prepunu djece koja su se na prethodne dvije večeri u zabavnim aktivnostima s vilenjacima družila i pripremala za njegov dolazak. Posjetivši djecu Djed Mraz podijelio im je poklone i fotografirao se s djecom u saonicama prije nego je krenuo na put jer mora nastaviti obilaziti djecu širom svijeta.

Nakon što je ušao u sobu ispunjenu djecom Djed Mraz čestitao je svima božićne blagdane te sjeo u svoj naslonjač. Uz razgovor s djecom o njihovim božićnim željama, Djed Mraz podijelio je svakom djetetu skromni dar i rekao kako će im njihova božićna želja koju su tijekom druženja u kući zapisala u „Knjigu utisaka“ ili prišapnula vilenjacima ispuniti na božićno jutro pod drvcem u njihovom domu. Kad su svi dobili ove poklone, djeca su se fotografirala s Djedicom u njegovim saonicama ispred kuće, a onda je došao trenutak oproštaja i rastanak. No, to nije bio kraj druženja u kući s vilenjacima koji su djeci i njihovim roditeljima prikazali kratku video projekciju na zidu susjedne kuće kojom su još jednom svjetlost Božića unijela u njihova mala i velika srca.

A kako su djeca dočekala Djeda Mraza i što im je on poručio uz božićnu čestitke možete pogledati na Video kanalu Lipik-Pakrac u video uratku kojeg je izradio Vlado Šurkalović-Popaj: https://www.youtube.com/watch?v=C1ytMtt5GLQ

Također možete pogledati i što su djeca radila u kući s vilenjacima dan ranije: https://www.youtube.com/watch?v=dDs9LvrGW3M

Hohoho… Svu djecu još jednom pozdravljaju vilenjakinje Martina, Ivana, Jasna, Vlatka iSandra te vilenjaci Antun i Neven te naravno Baka Mraz i Djed Mraz.

Za božićni ugođaj u kući Djeda Mraza u Udinskoj ulici u Lipiku tijekom protekla tri dana pobrinule su se obitelji Pleše i Žunčić, Sandra Matek, Neven Ljevaković i Vlatka Eck, a poklone koje je Djed Mraz donio djeci pripremila je Marica Melić ispred Koordinacijskog odbora akcije „Grad Lipik-Prijatelj djece“.

Druge jednako zanimljive vijesti pogledajte na compas.com.hr.