Blog

OBAVIJEST O ZNANSTVENOJ KONFERENCIJI “DIJETE, IGRA I STVARALAŠTVO”, SPLIT, 24.-25. 9. 2015.

Poštovani,

Filozofski fakultet Split i Savez društava Naša djeca Hrvatske pozivaju Vas na znanstvenu konferenciju “Dijete, igra i stvaralaštvo” koja će se održati 24. i 25. rujna u Splitu.

Već su poznati izlagači čiji su sažetci prihvaćeni, a Vas ovim putem pozivamo da sudjelujete na Konferenciji kao slušači i polaznici tematskih sekcija i radionica. Osim radionica i izlaganja, na Konferenciji će biti organizirani i prateći sadržaji – izložba knjiga i slikovnica te promocija Zbornika Konferencije.

Na Konferenciji razmatrat će se različita tematska područja igre i stvaralaštva djece, od prava djeteta na igru, simbolički jezici, dječje stvaralaštvo, igra i stvaralaštvo u ranoj i predškolskoj dobi djece, u odgojno-obrazovnim ustanovama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, igra kao terapijsko sredstvo i prostori za igru te je  to prigoda da zajedno s različitih aspekata razmotrimo važnost igre i stvaralaštva za pun razvoj djeteta.

Konferencija je namijenjena: djelatnicima iz sustava ranog, predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja (odgajateljima, učiteljima, profesorima, stručnim suradnicima), djelatnicima iz zdravstvenog sustava, djelatnicima iz sustava socijalne skrbi, sveučilišnim nastavnicima i znanstvenicima, stručnim suradnicima u gradovima i općinama, volonterima iz nevladinih udruga i dr.

Detaljan program skupa bit će objavljen početkom rujna 2015. na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta u Splitu www.ffst.hr te Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske www.savez-dnd.hr

Registracija i uplata kotizacije:  15. rujna 2015., a ukoliko će biti zainteresiranih i na samoj Konferenciji.

Kotizacija za Skup iznosi 400,00 kn (za radne materijale skupa, zbornik radova i sudjelovanje u dvije radionice). Za sudionike iz inozemstva 50 EUR.

Napomena: za članove iz Društava Naša djeca kotizacija za prvu osobu iznosi 400,00 kn, a za svaku drugu 200,00 kuna.

Detaljne informacije o predstojećoj konferenciji možete naći u ovoj Obavijesti i u Okvirnom programu, a ovdje prilažemo i Obrazac za prijavu.

Očekujemo Vaše sudjelovanje s obzirom na aktualnost i važnost teme.

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Kontakt osoba: Snježana Krpes, prof., programska i organizacijska savjetnica