Blog

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA U DND-u VISOKO

Simboličko obilježavanje početka Dječjeg tjedna upriličeno je 2. listopada na način da su djeca, držeći se za ruke ispred škole, glasno izgovorila motto: ”Ljubav djeci prije svega!“ i zajedno pjevala pjesmu: ”Kad si sretan”. Kasnije su djeca imala radionicu u krugu škole gdje je svaka grupa izrađivala svoje stablo na kojem su otisci dlanova predstavljali lišće, a svaki list je imao ime što je izazvalo oduševljenje sve djece.

Simboličko obilježavanje početka Dječjeg tjedna upriličeno je 2. listopada na način da su djeca, držeći se za ruke ispred škole, glasno izgovorila motto: ”Ljubav djeci prije svega!“ i zajedno pjevala pjesmu: ”Kad si sretan”. Kasnije su djeca imala radionicu u krugu škole gdje je svaka grupa izrađivala svoje stablo na kojem su otisci dlanova predstavljali lišće, a svaki list je imao ime što je izazvalo oduševljenje sve djece. U tome su veliku ulogu imali djedovi i bake koji su sa djecom kasnije izrađivali obiteljska stabla, učili ih stare narodne pjesmice, poslovice, brojalice. Naravno, uz sve radove, igre, pjesmice najzanimljivije je bilo čašćenje sokom i grickalicama.

U četvrtak, 4. listopada, bilo je jako živo, u svakom smislu te riječi, jer su roditelji i djeca zajedno sudjelovali u kreativnoj radionici gdje su izrađivali vješalice za ključiće koje su ukrašavali salvetama, kamenčićima, raznim perlama i oslikavali platnene torbe koje su ponijeli kućama. Bilo nas je toliko da nam je razred bio premalen za sve koji su se odazvali, a pjesma i veselje roditelja i djece mogli su se čuti i izvan školskih prostorija.

dnd_visoko_2

Dječji tjedan lijepo se završio u subotu, 6. listopada, na manifestaciji Bitka za utvrdu Čanjevo gdje su naši članovi sudjelovali u malim viteškim igrama i učili o streličarstvu. Većina naših članova tada se prvi puta susrela sa lukom i strijelom što je bilo veliko veselje i divno novo iskustvo za naše male streličare.

dnd_visoko3

 

Organizirali smo i malu sportsku olimpijadu sa roditeljima, a ujedno smo svi zajedno uz malu logorsku vatru pekli špek i kobasice što je nakon sportskih aktivnosti povratilo energiju za nastavak druženja djeci kao i roditeljima.

Nikolina Hadrović

Predsjednica DND Visoko

dnd_visoko4