Blog

OBILJEŽAVANJE SVETOG NIKOLE U NAŠICAMA

U Domu kulture u Našicama u organizaciji DND-a Našice, a pod pokroviteljstvom Grada Našica i Mjesnog odbora grada Našica, održana je tradicionalna predstava pod nazivom „U Snježnom kraljevstvu“. Učenici osnovnih škola Dore Pejačević i kralja Tomislava kao i djeca dječjeg vrtića Zvončić predstavu su pogledali ranije tijekom dana, dok je večernja predstava pred prepunim Domom kulture održana za roditelje, djecu i sve ostale građane grada Našica.

U predstavi su sudjelovali djeca DND-a, članovi dramske skupine, mlađa i starija ritmička skupina, Dječji forumi OŠ kralja Tomislava i Dore Pejačević te Plesni studio „Shine“ – Snježne pahulje.

„Puno hvala Albertu koji je ove godine uveseljavao djecu u ulozi Svetog Nikole, ali svakako moramo naglasiti kako je osobno mene iznenadila tako puna dvorana, a vjerujem da su i svi oni koji su sudjelovali u ovoj predstavi još zadovoljniji zbog toga. Isto tako zahvalila bih se i svima koji su nastupili, a za napomenuti je kako smo ove godine imali oko 100 izvođača i veliki broj promjena kostima te se zbog toga puno zahvaljujem svim voditeljicama. Sudjelovali su:  dramska skupina koju je vodila Žanet Vukšić, mlađa i starija ritmička skupina koju je vodila Nina Erdeš, Dječji forum koji je vodila Ružica Belunjak kao i Dječji forum učiteljice Anice Janković. Naravno, i ove godine smo imali goste iz Shine-a. To su inače naša djeca ali ih je vodila Maja Zec, voditeljica iz Studija Shine. U ovoj predstavi sudjelovao je stvarno veliki broj djece i voditeljica, pa se moram zahvaliti i tajnici Martini Kapelac, koja je sve kreirala i sve sređivala, dakle kompletnu pozornicu i kostime. Stvarno velika angažiranost svih sudionika zajedno. Financijski nam je pomogao Mjesni odbor i Grad Našice koji su financirali paketiće za svu djecu polaznike od prvog do četvrtog razreda obje škole, kao i za dječji vrtić Zvončić, Bubamaru i Potočnicu. Naravno zahvalila bih se i Radiju Našicama i njihovom djelatniku Nikoli Ivkoviću kao i TV Našicama.com koji nas također redovito prate na svim događajima.“ – rekla je predsjednica DND-a Darija Vlajnić.

Jedan od gostiju na večerašnjoj predstavi bio je i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je izrazio veliko zadovoljstvo ovako posjećenom predstavom koju su izveli mališani DND-a Našice.

„Dom kulture je danas bio premali koliko je roditelja i ostalih gostiju željelo pogledati ovu tradicionalnu predstavu uoči blagdana koji su pred nama. Isto tako, pozornica se u jednom trenutku učinila kako neće biti dovoljno velika, zbog stvarno velikog broja malih glumica i glumaca, plesačica i plesača koji su danas nastupili. Živimo u ljubavi, zdravlju i nadi, a sve smo to proživjeli i danas zahvaljujući Društvu Naša djeca Našice, članovima udruge, ali i vrijednoj dječici koji su cijelu godinu marljivo vježbala i radila.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar, koji je ujedno čestitao svima nadolazeće blagdane.

Drago mi je da smo i ove godine svojim doprinosom omogućili održavanje ove prekrasne predstave. Ovom prilikom čestitam Društvu Naša djeca Našice kao i svim izvođačima na stvarno lijepoj predstavi te im želim još puno ovakvih predstava u budućnosti“- kratko je rekao i predsjednik Mjesnog odbora grada Našica Josip Matek.

Sv.Nikola obišao OB Našice i Dječji vrtić Bubamara Našice-pedijatrija

Sveti Nikola je 7.12. posjetio Odjel pedijatrije našičke Opće bolnice, a svojim je posjetom posebno razveselio naše najmlađe sugrađane. Sva dječica, koja su na Odjelu pedijatrije jučer su pohrlila pozdraviti svetog Nikolu, a on je sa puno strpljenja i ljubavi svakom od njih uručio prigodne poklone,a dobrodošlicu su im zaželjeli dežurna liječnica Vučinić, glavna sestra odjela i ostalo osoblje. Iz svoje velike vreće pune slatkiša za svakog je pronašao po nešto. Darove i posjet sv. Nikole Odjelu pedijatriji i ove su godine tradicionalno organizirali  članovi DND-a Našice.

„ Ovu akciju svake godine radimo za blagdan svetog Nikole kako bismo bolesnu djecu na Odjelu pedijatrije razveselili i uljepšali im bolničke dane. I u krizi na djeci ne smijemo štedjeti, moramo ulagati u njih,jer dječja radost  nam je najvažnija, rekla je predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić. U igraonici na Odjelu pedijatrije bilo je vrlo živo  kada je sv. Nikola u pratnji članice DND-a Gabrijele Veseli  došao  sa mnoštvom slatkih  poklona. I dok su se malo starija dječica odlučila fotografirati sa omiljenim im starcem, bilo je i onih koji su pustili pokoju suzu. No, ništa nije omelo darežljivog Nikolu koji je svim mališanima uručio lijepe poklone i na taj način uljepšao im predbožićno vrijeme u Bolnici.

No, sv. Nikola, nije jučer posjetio samo Odjel pedijatrije, već i Dječji vrtić Bubamaru,gdje je podijelio slatke paketiće, te se kratko družio s djecom i odgajateljicama.