Blog

OBILJEŽEN DAN OBITELJI U JASTREBARSKOM

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva. Dan obitelji obilježili su i u Društvu Naša djeca Jastrebarsko.

Društvo Naša djeca Jastrebarsko, radionicu “Mali znanstvenici”, posvetilo je obitelji. Djeca su za roditelje, bake i djedove te ostale članove obitelji pripremila prezentaciju niza pokusa.” – objasnila nam je Nikolina Ribarić, predsjednica Društva Naša djeca Jastrebarsko i voditeljica radionica. Na taj način, u druženju s roditeljima, djeca su pokazala niz vještina i znanje koje su stekli polazeći radionice.

“Bilo nam je jako lijepo, i djeci ovo puno znači.”izjavili su roditelji.

Svake godine se raznim događanjima obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima i vjerovanjima koji grade neki budući svijet.