Blog

OBITELJSKA OLIMPIJADA U PLETERNICI

U ponedjeljak, 19.9., u 17 sati, unatoč kišnom vremenu, Društvo naša djeca Pleternica organiziralo je zajedničko druženje djece i roditelja – Obiteljsku olimpijadu.
Ovom aktivnošću proslavili su završetak projekta usmjerenog podršci obitelji i zaštiti i promicanju prava djece “Svijet kroz dječje oči-2.dio”. U sklopu projekta koji se provodi od studenog prošle godine održavale su se kazališne radionice, zatim glazbene, likovne, plesne, filmsko-kritičke radionice, večeri društvenih igara i edukacije za djecu o pravima djece na kojima su djeca ispunila i pravo na svoje želje izabravši sprave za novo dječje igralište u Pleternici na tribini s gradonačelnicom.
U sklopu projekta organizirana je i edukacija za volontere, a velik broj građana volontera uključio se svojim znanjem, voljom i aktivnošću u provedbu projekta te su na njih jako ponosni!

Jučer su u poslijepodnevnim satima organizirali još jedno zajedničko obiteljsko druženje, nakon Kviza povodom Međunarodnog dana obitelji i Biciklijade povodom otvorenja Ranča Čondić. Obiteljska olimpijada organizirana je povodom Dana igara te su se roditelji i djeca okušali u raznim i pomalo neobičnim sportovima. Igrao se tako nogomet s loptom za plažu, vrtio hula-hop, nosila se loptica na podlošku, hodalo se s balonom na čelu, vuklo se uže, igrale su se društvene igre.. Osim djece, koja su oduševljeno sudjelovala u svim igrama, svoje oduševljenje nisu skrivali ni roditelji koji su se također uključili. Na olimpijadi svatko je mogao izraditi svoju medalju, tako da su svi bili mali (i veliki) pobjednici!
Cijeli projekt financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih s 41.000,00 kuna, a provodi se u partnerstvu s Udrugom Osmjeh i Gradom Pleternica.