Blog

ODABRANI DOBITNICI NIVEA DONACIJE “NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA”

Pet Društava Naša djeca diljem Hrvatske dobit će vrijednu potporu za uređenje i opremanje prostora u kojima djeca provode slobodno vrijeme kroz igru.

Odabirom pet projekata za poticanje dječjeg razvoja kroz igru uspješno je završila prva faza inicijative “Neka odrastanja bude dječja igra” koju je pokrenula NIVEA u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. U projektu je sudjelovalo 10 Društava Naša djeca (DND) iz cijele Hrvatske, a glasovi javnosti su odlučili o dobitnicima donacija. Ukupno je zabilježeno preko 3400 glasova, a najveći broj dobili su projekti: “Kreativan kutak za 5+”, DND Opatija, “Čitaj mi” – DND Zabok, “Geppettov kutak” – DND Prelog, “DND je naša obitelj” – DND Križ, “Mali kutak za igranje” – DND Našice. NIVEA će podržati svaki od navedenih 5 projekata donacijom u iznosu od 20.500,00 kuna, dok će ostali projekti, koji su sudjelovali na Natječaju, dobiti potporu od 5.000,00 kn. Dobivena sredstva DND-ovi će utrošiti za uređenje i opremanje prostora u kojima djeca provode svoje slobodno vrijeme kroz stvaralačke aktivnosti, druženje i igru, a koji se provode zahvaljujući trudu i naporima vrijednih volontera. S veseljem smo iščekivali rezultate glasovanja i drago nam je da je u  tome odlučivala  javnost. Savez društava Naša djeca i NIVEA čestitaju svim sudionicima Natječaja, uz želju da dobivene donacije iskoriste za pretvaranje svojih prostora u prave male oaze igre i dječjeg smijeha!”, izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorfa. U sljedećoj fazi projekta pet pobjedničkih Društava Naša djeca krenut će u provedbu prijavljenih projekata te u opremanje i uređenje svojih prostora, a finalni rezultati projekta će biti predstavljeni početkom prosinca ove godine. Na web stranici nivea.hr i dalje se nastavlja akcija prikupljanja “Poruka djece odraslima”. Svi zainteresirani mogu upisivati poruke, stajališta i mišljenja svojih najmlađih i najmilijih o temama kao što su: obitelj, igra, ljubav, prijatelji. Najbolje poruke NIVEA svaki tjedan nagrađuje poklon-paketom, a izbor poruka će biti objavljen i  u Zborniku Poruke djece odraslima.

Kratak opis nagrađenih projekata:

DND Opatija “Kreativni kutak za 5+”

Kreativni kutak za 5+ projekt je kojim će se urediti i opremiti topao i veseli kutak za poticanje dječje kreativnosti. U ovom će se prostoru održavati razne radionice – likovni kutak, dramski kutak, plesni kutak, kutak za učenje, kutak za pronalazače i izumitelje, rođendanski kutak; sve s ciljem poticanja djece da se kreativno izražavaju, iznose svoje mišljenje i stječu razna znanja i iskustva.

DND Zabok “Čitaj mi”

„Čitaj mi“ je program ranog glasnog čitanja djeci od najranije dobi, zamišljen na način da se djeci čitaju slikovnice ili knjige. Namijenjen je djeci mlađoj od 3 godine te djeci predškolske dobi, a uključuje aktivno sudjelovanje roditelja. Uz njega dolaze i razne likovno-kreativne radionice te igre.Sredstva dobivena u NIVEA projektu će se ponajviše iskoristiti za izvođenje radova sanacije i adaptacije, kupovinu klima uređaja, obnovu ili nabavu potrebnog namještaja te nabavu igračaka, knjiga i slikovnica i ostalog potrošnog materijala, nužnog za organizaciju radionica.

DND Prelog “Geppettov kutak snova“ Geppetto je svima poznat – voli djecu i stvara. Tako i DND Prelog ovim projektom želi stvoriti uvjete koji bi djeci omogućili više smijeha, sreće, udobnosti te raznovrsnije, kreativnije i zabavnije igre. Zahvaljujući NIVEA donaciji kupit će se neophodna peć na struju što će omogućiti djeci da uživaju u radionicama u hladnim zimskim danima. Nadalje, nabavit će se ormari, novi tepih, novi stolovi i stolice, panoe koji bi zidove krasili dječjim radovima, potrošni materijal i igračke te mala kameru kako bi sretni trenuci djetinjstva bili ovjekovječeni.

DND Križ  “DND je naša obitelj”

DND Križ već dugi niz godina kroz organizira raznolike kreativne radionice te druge prigodne programe i projekte i aktivno sudjeluje u razvoju djece s područja Općine Križ. Rad Društva temelji se na volonterskom pristupu i odvija u prostoru koji DND samostalno i u skladu s mogućnostima uređuje i održava. Dobivena sredstva će biti utrošena za nabavu pametne ploče za jezične radionice i „Male arheologe“, razglasa za brojne javne nastupe i manifestacije, šivaću mašinu i endlericu za kreativne radionice, projektor i platno za edukacije te za otvaranje „Versailleske dvorane ogledala“ za male plesače.

DND Našice “Mali kutak za igranje”

Jedna od brojnih aktivnosti koje DND Našice provodi je dječja igraonica koja okuplja tridesetak polaznika uzrasta od 2,5 do 5 godina. U tom prostoru djeca mogu ostvariti svoja maštanja kroz igru, kreativni rad, likovno i glazbeno izražavanje. Međutim, unutarnje uređenje tog prostora nije u potpunosti prilagođeno potrebama djece koja ondje borave. Nedostaje namještaj za odlaganje igračaka i ostalih rekvizita namijenjenih dječjoj igri i kreativnom izražavanju kao i didaktička oprema potrebna za rad s djecom. Sredstva dobivena u NIVEA projektu uložit će u opremanje “Malog kutka za igranje” ladičarima, elementima, policama, dječjom mini kuhinjom, kutićima za frizera i preoblačenje, ormarićem za lutke, pregradnim zidom “Vesela zagonetka” te didaktičkim sredstvima, kao što su pričajući kvadrati, magnetni labirint i centar aktivnosti.

Više o projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” i dobitnicima saznajte na www.nivea.hr

Facebook – www.facebook.com/NIVEAHrvatska

 Za sve dodatne informacije, slobodno  se obratite:

Ana Tkalec Barić, Consultant                                  Magdalena Mlinar Blaić, Brand activation manager

Dialog komunikacije, Šoštarićeva 10/4,                Beiersdorf d.o.o., Križna 18,

10 000 Zagreb                                                            10 000 Zagreb

tel.: 01 45 57 221; fax: 01 45 57 223                        tel.:01 600 1000; fax: 01 600 1053