Blog

ODRŽAN 17. DJEČJI FESTIVAL “VESELI GLASI – VOCI ALLEGRE” U POREČU

Leticija Liović, učenica trećeg razreda OŠ Poreč kaže da je pjesmu “Taj drugi svijet” izabrala zato jer joj je najljepša. A što joj je u toj pjesmi najljepše? “Kad pjeva htjela bih ja zemlju iz sna gdje svijetlo sunce ljudima sja  – to mi je najljepše.”

Bila je to prva izjava za javnost koju je dala razdragana malena sirena, pobjednica 17. dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre, koji je održan u ponedjeljak u kazalištu, u organizaciji DND Poreč i suorganizaciji Grada Poreča-Parenzo,  uz stručno vođenje Gordana Gregurovića.

Nastupilo je 17 pjevačica i pjevača, a ove godine nisu nagrađivani po dobnim skupinama, nego u pet kategorija. Najsimpatičniji nastup ostvarila je Jana Komšić, učenica trećeg razreda, pjevajući pjesmu “Danas sam luda”. Najboljim scenskim nastupom istakla se Dona Dodić, učenica šestog razreda, koja je pjevala pjesmu Božić. Treće mjesto pripalo je Klari Gulić, učenici trećeg razreda, koja je kao posljednja u konkurenciji otpjevala pjesmu “Kada počinje moj život”. Drugo mjesto pripalo je Mateu Šušljiku, učeniku šestog razreda, koji je već nosio titulu pobjednika festivala.

Nastupe su procjenjivale Đana Šegon, predsjednica žirija i članice Sonja Kotur Lovreković, Sanjica Sara Radetić, Ajna Temimović i Marina Žužić, mlada pjevačica iz Tara, koja je bila dugogodišnja DND-ovka i pobjednica festivala. Nisu morale posebno uvjeravati publiku da je rezlika u nastupima bila minimalna. Predsjednica žirija orkestrirala je neprekinuti pljesak publike prilikom podjele diploma svim sudionicama i sudionicima, jer su oni to zaista zaslužili.

Zapaženi su bili nastupi u vrijeme dok je žiri vijećao: dvije mlade pjevačice, Sara Živolić i Kristina Lubiana, a posebno plesačice USB-a sestre Brčić, Emili Knapić i vatreni trio Leonarda, Larisa i Chiara.