Blog

ODRŽANA RADIONICA STRATEŠKOG PLANIRANJA ZA DJECU U OKVIRU PROGRAMA “GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE”

U Zagrebu je 27.06.2023. održana radionica strateškog planiranja za djecu. Ova je radionica jedna od aktivnosti u okviru projekta „Unaprjeđenje mehanizama praćenja stanja i postupaka lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta“  koji Savez DND provodi s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku.

Kroz jednodnevnu radionicu su članovi Središnjeg koordinacijskog odbora programa „ Gradovi i općine-prijatelji djece“ kao i lokalni koordinatori iz Karlovca, Križevaca, Lovrana, Opatije, Varaždina i Zaboka upoznati s pripremom i izradom Strateškog plana. Novom metodologijom predstavljenom u ranijoj provedbi projekta, izrada trogodišnjeg Strateškog plana jedan je od uvjeta za dobivanje statusa Grad/Općina – prijatelj djece. Članovi Središnjeg koordinacijskog odbora su kroz edukaciju dobili znanja za pripremu novog Strateškog plana programa za razdoblje od 2023.-2025. koji će biti izrađen do kraja provedbe projekta i za daljnji razvoj programa „Gradovi i općine – prijatelji djece.“

Radionicu su vodile Mladenka Majerić i Maja Glavaš Vodopija koje su polaznike provele kroz teme strateškog planiranja za djecu, važnost monitoringa i evaluacije, elemente analize u strateškom planiranju te definiranje smjernica, ciljeva, aktivnosti i rezultata za izradu i praćenje strateškog plana. Polaznici su imali priliku raditi na praktičnom primjeru izvedbenih planova svojih gradova i općina, odnosno na planu samog Programa.

Savez DND ovim putem želi zahvaliti edukatoricama Mladenki Majerić i Maji Glavaš Vodopija, svim polaznicima edukacije, te Udruzi gradova na podršci u pripremi i organizaciji radionice.