Blog

ODRŽANA ZAVRŠNA SVEČANOST HUMANITARNE AKCIJE „KOFER PUN PRIJATELJSTVA“

U ponedjeljak, 25. svibnja 2015. prigodnom svečanosti u prostorima ureda Pravobraniteljice za djecu, u Teslinoj 10 u Zagrebu, predstavnici Društva Naša djeca grada Vinkovaca (Mario Perković, predsjednik DND Vinkovci, i Antonija Spaić, voditeljica igraonice ‘Ganja’) i Saveza DND Hrvatske (Snježana Krpes, programsko-organizacijska savjetnica) zahvalili su svima koji su pomagali veliku humanitarnu akciju ‘Kofer pun prijateljstva’ u 2014. i 2015. godini.

Društvo Naša djeca grada Vinkovaca u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske, još 2014. je pokrenulo humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva“ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije. Cilj akcije bio je svakom djetetu iz igraonice ‘Ganja’ Društva Naša djeca grada Vinkovaca osigurati kofer s najosnovnijim osobnim stvarima.

Prvi dio akcije započeo je još 6. listopada 2014. i trajao je do 6. studenoga 2014. U tijeku tog dijela akcije ukupno je prikupljeno i uručeno 76 kofera. Koferi su uručeni djeci osobno na 19. Smotri dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima.

U drugom dijelu humanitarne akcije ‘Novčić za kovčežić’ koja je organizirana od strane Saveza Društava Naša djeca Hrvatske u vremenu od 15. prosinca 2014. do 15. siječnja 2015. prikupljeno je 10.147,07 HRK putem donacijskog računa. Tim novcem Savez društava Naša djeca Hrvatske osigurao je 5 kofera.

Treća dio humanitarne akcije, pod nazivom ‘Pun kofer prijateljstva 3’, započeo je 24. ožujka humanitarnim stand-up comedy showom ‘Štiklom u mozak, loptom u dupe – smijehom za Gunju’ u Zagrebu i trajala je do 24. svibnja. U tijeku ovog dijela akcije dosada su prikupljena financijska i materijalna dobra za još 45 kofera prijateljstva. Ukupno je prikupljeno 150 kofera prijateljstva s osobnim stvarima za djecu korisnike igraonice ‘Ganja’.

Ovim putem zahvaljujemo još jednom svima koji su pomogli djeci igraonice ‘Ganja’ i malo im olakšali život ptica selica kao i gospođi Ivani Milas-Klarić i njenom uredu na ustupljenom prostoru za završnu svečanost.