Blog

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE SAVEZA DND HRVATSKE NA DANIMA OTVORENIH VRATA UDRUGA

Dana 13. i 14. lipnja 2013. Savez DND Hrvatske u okviru Dana otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade RH predstavio je svoju djelatnost javnosti na Cvjetnom trgu u Zagrebu na promotivnom pultu na kojem su djelatnice Saveza zainteresiranim građanima dijelili letke Saveza i Dana otvorenih vrata, predstavljale dugogodišnje akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“, „Gradovi/općine prijatelji djece“, „Dječji forumi“ i „Dječja vijeća“ kao i monografiju Saveza.

dsc08783

Za najmlađe smo pripremili balone, naljepnice, bedževe i razglednice s porukom djece o tome koliko je važno da se čuje i njihovo mišljenje. U dva dana info pult je posjetilo više od 60 građana od kojih su neki i sami bili članovi Društava Naša djeca, a neki su tek prvi puta sa zadovoljstvom otkrili da postoji organizacija posvećena pravima djece i organiziranju i promoviranju kvalitetnih aktivnosti u slobodnom vremenu djece. Događanja na info pultu medijski je popratila ekipa Radija Kaj.

dsc08787

dsc08820

Drugog dana događanja, 14. lipnja, održane su dvije prezentacije i književni susret u Knjižnici i čitaonici Bogdana OgrizovićaSnježana Krpes, savjetnica za programski i organizacijski razvoj udruge predstavila je misiju i viziju Saveza DND te programe Saveza i planirane aktivnosti za 2013., a Lana Perinčić, savjetnica za prikupljanje sredstava i EU programe, predstavila je prednosti društveno-odgovornog poslovanja i mogućnosti suradnje sa Savezom DND Hrvatske.

1_SL

U drugom dijelu programa u Knjižnici 40 učenika drugih i trećih razreda iz Osnovne škole Grigor Vitez  iz Zagreba su se susrela s književnicom Sanjom Lovrenčić, dvostrukom dobitnicom Nagrade „Grigor Vitez“ koja je predstavila djeci svoje dvije nagrađene knjige Nagradom Grigor Vitez: Četiri strašna Fufoždera i jedan mali Fufić” iz 2001. godine i „Noina mačka i drugi igrokazi“ iz 2010. godine. Mali „Vitezovi“ s veseljem su pratila priče Sanje Lovrenčić, uživajući u razgovoru s književnicom u kojemu su pokazali veliki interes i ljubav prema knjizi, čitanju i glumi. Uključenjem djece, naših korisnika, u ovo događanje podsjetili smo javnost na činjenicu da sve što radimo činimo s djecom i za djecu, a ujedno smo time promovirali najstariju i najugledniju Nagradu „Grigor Vitez“ za dječju književnost koja ove godine obilježava 45. godišnjicu od osnivanja i dodjeljivanja te „Europsku godinu glasnog čitanja.

dsc08856

Sanja Lovrenčić koja, kako sama kaže, „je osoba koja jako voli maškare“. Ima posebnu krinku za kratke priče, a posebnu za romane. Kad su joj same riječi maska, nastaje poezija. Kad se umori od maškara, izlazi u šetnju šumom koja se može sastojati od stabala, ali i od ljudi, zvukova, ulica, slova. Ponekad gleda ono čega ima, ponekad ono čega nema. Najzanimljivije zabilježi“, te pritom uvijek pokazuje da nije zaboravila kako je lijepo biti dijete.