Blog

OGULINSKE MAŽORETKINJE NA MAKEDONSKOJ TURNEJI

Mažoretkinje DND-a Ogulin na prijemu kod gradonačelnika povodom turneje po Sjevernoj Makedoniji. Mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin bile su gosti gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića na prijemu održanom u Gradskoj vijećnici.  Prijem je organiziran po povratku s turneje u Sjevernoj Makedoniji kojom prilikom su sudjelovale na Međunarodnom folklornom festivalu pod nazivom “Kostoski International Festivals” u Ohridu od 12. do 16. kolovoza ove godine. Gradonačelnik je zahvalio mažoretkinjama što su pokazale veliki entuzijazam i želju da uz puno rada i truda promoviraju svoj grad.

Festival je započeo 13. kolovoza mimohodom središnjim ulicama Ohrida, a nastavljen na pozornici u blizini Ohridskog jezera. Ogulinske mažoretkinje kadetskog i juniorskog sastava predstavile su se mnogobrojnoj publici i turistima sa četiri plesne koreografije sa štapom i pomponima te su bile nagrađene velikim pljeskom i ovacijama.

Uz Ogulinske mažoretkinje festivalu su nazočile i mažoretkinje otoka Krka i Daruvarske mažoretkinje te folklorne skupine iz Rumunjske i Hrvatske sa puhačkim orkestrima. Osim službenog nastupa mažoretkinje su imale slobodnog vremena i za obilazak prirodnih ljepota Ohrida tako da su u organizaciji domaćina Gjoke Kostoskog obišle najznačajnije povijesne i kulturne znamenitosti grada. Nije izostalo ni nezaobilazno šopingiranje kao ni krstarenje brodom i kupanje u Ohridskom jezeru. Prepune lijepih dojmova i utisaka mažoretkinje po povratku kući nastavljaju s redovnim treninzima, a u planu im je gostovanje na smotrama u Bakru i Rovinju te pripreme za tradicionalnu manifestaciju Večer mažoret plesa. Mažoretkinje se zahvaljuju svojim sponzorima na pomoći u organizaciji puta: Gradu Ogulinu, Turističkoj zajednici Grada Ogulina, tvrtkama 047 d.o.o. iz Ogulin, Ka-3 d.o.o. iz Karlovca, ljekarni Pablo Ogulin kao i svojim roditeljima.