Blog

OGULINSKE MAŽORETKINJE OSVOJILE ZLATO

Zadar je proteklog vikenda bio domaćin 19. Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske, gdje su mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin ostvarile svoj najveći uspjeh. U kategoriji neformacija svojim solo nastupom juniorka Paula Vučić osvojila je zlatnu medalju, a  nastupom u kategoriji juniorke par Dajana Jančić i Laura Vučić također su osvojile zlatnu medalju.

Ni loše vrijeme, koje ih je pratilo sve dane natjecanja, i zbog čega je natjecanje održano u legendarnoj dvorani Krešimira Ćosića – Jazinama i Sportskom centru Višnjik,  nije utjecalo na dobro raspoloženje mažoretkinja koje su u tri dana pokazala sve vještine i umijeće tehniciranja sa štapom. Prvenstvu je nazočilo preko 1300 mažoretkinja iz 24 grada i općine Hrvatske, koje su se natjecale u tri dobne skupine sa 52-ije formacije i 32-ije neformacije.

U kategoriji formacija juniorki, od 14 prijavljenih timova, naše mažoretkinje osvojile su izvrsno 5. mjesto, i time potvrdile da su u samom vrhu mažoret plesa u Hrvatskoj. Trenerice juniorskog sastava su Davorka Tonković i Marija Ceranić. Kadetski tim mažoretkinja osvojio je 9 mjesto, od ukupno 19 prijavljenih timova, a njihove trenerice su Antonela Francetić i Lara Tonković.

U subotu, prije samog službenog otvorenja Prvenstva održan je prijem kod gradonačelnika grada Zadra, gdje su predvodnice timova razmijenile prigodne poklone gradova Zadra i Ogulina. U prvom danu Prvenstva nastupile su neformacije, a idućih dana timovi mažoretkinja natjecali su se u paradnom defileu i statičnoj koreografiji. Godišnju nagradu „Stanko Mazor“  koju dodjeljuje Hrvatski mažoret savez za promicanje mažoret plesa u svom gradu dobile su mažoretkinje Karlovca.

Ovogodišnje Prvenstvo organizirao je Hrvatski mažoret savez, suorganizator je bio Grad Zadar i Zadarska županija, a Prvenstvo je održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Ogulinske mažoretkinje zahvaljuju se svojim sponzorima na pomoći oko putovanja: Gradu Ogulinu, Turističkoj zajednici Grada, Ljekarni Pablo, obrtu Suvenirko, cvjećarni Orhideja,  te dragim roditeljima i prijateljima koji su ih i ovaj puta glasno bodrili sa tribina borilišta.

Posebnu zahvalu upućuju  i ogulincu Milanu Cindriću, koji godinama živi i radi u Zadru, i koji im je uveliko pomogao oko dolaska i smještaja u gradu.

Državno prvenstvo je kvalifikacijsko natjecanje za odlazak na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se ove godine u kolovozu održava u francuskom gradu Alba.