Blog

OSLIKAVANJE PANOA U ZABOKU NA TEMU „GRAD KOJI RASTE“

Djeca iz Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma zajedno s volonterkama Društva „Naša djeca“ Zabok oslikali pano na Trgu K.Š. Đalskog na temu „Grad koji raste“ u sklopu volonterskog programa DND-a Zabok kreiranog u okviru projekta „VolontirAJMO“

Oslikavanje panoa na Trgu K.Š. Đalskog

Ideju za oslikavanje panoa na temu „Grad koji raste“ dala su sama djeca te na taj način poručila kako bi htjela da izgleda njihov grad i što bi sve željela imati u idealnom gradu s naglaskom na poruku da bi nešto nastalo i raslo moralo bi se o tome brinuti i „zalijevati“.

Spomenuti pano Društvo „Naša djeca“ Zabok dobilo je na korištenje od Grada Zaboka 2007. godine i od tada se pano oslikavao dva puta godišnje na različite teme poput „Dječje putovanje Europom“, „Dajmo gradu disati“, San ljetne noći“, „Mir“ „Etno priča“, „Tolerancija“ itd. Pano se, nažalost, s vremenom uništio te ga nije više bilo moguće oslikavati na taj način. Napokon, nakon 5 godina promijenjen je i oslikan pano na Trgu K.Š. Đalskog zahvaljujući volonterkama DND-a Zabok i djeci – članovima i članicama Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma koji su u sklopu svog Programa rada zaželjeli da bi oni, kao što su njihovi prethodnici nekad, željeli oslikavati pano na Trgu i na taj način uljepšati grad Zabok. U volontersku akciju zamjene panoa uključili su se i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije bez kojih bi bilo nemoguće zamijeniti metalnu konstrukciju panoa.

Projekt „VolontirAJMO“

Volonterski program zamjene i oslikavanja panoa DND-a Zabok kreiran je u sklopu  projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor i partnerske organizacije Društvo „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorska županija, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada, Volonterski centar Zagreb i ACT Grupa. Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.