Blog

“OSTAJEM U IGRI!-SOCIJALNO UKLJUČIVANJE KROZ TERAPIJU IGROM”

„Ostajem u igri! – Socijalno uključivanje kroz terapiju igrom“ dvogodišnji je projekt Društva „Naša djeca“ Maksimir  kojeg provodi u partnerstvu sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Problemi kojima se bavi projekt „Ostajem u igri! – socijalno uključivanje kroz terapiju igrom“ su socijalna isključenost djece s teškoćama u razvoju i djece i mladih s problemima u ponašanju kao i opterećenost roditelja zbog nerazvijene mreže socijalnih usluga u Hrvatskoj.  

Kroz projekt će se organizirati 35 STEM radionica u osnovnim školama u Zaboku, Koprivnici, Malom Lošinju i Zagrebu, radionice iz područja usvajanja metodologije Filial Play  te će se provesti trening za trenere iz područja terapije igrom.

Trening za trenere iz područja terapije igrom je aktivnost koja je započela početkom rujna 2021.godine u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih – Centar izvrsnosti kompetencija. Edukacija će se odvijati u 5 ciklusa sa završetkom u siječnju.

Polaznici će po uspješnom završetku edukacije dobiti potvrdu za uspješno završen trening za trenere iz područja terapije igrom.