Blog

OTVORENE PRIJAVE ZA DJEČJI FILANTROPSKI FILMSKI FESTIVAL

Dragi i poštovani prijatelji djece i mladih, pozivamo vas da prijavite dječja dobrotvorna djela prijave na natječaj i program Dječjeg filantropskog filmskog festivala. Misija Dječjeg filantropskog filmskog festivala je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem filma promiče vrijednosti filantropije. Rok za prijavu je 1. ožujka 2017.

Filantropija ili čovjekoljublje je ponašanje koje potiče i širi djela pomaganja i ljubavi prema bližnjemu. Individualna filantropija primarno označava pojedinačne akcije ili izdvajanja građana i građanki za opće dobro. Filantropija je mnogo više od odgovora na pitanje iz kojeg razloga osoba ili određena zajednica pokazuju društvenu odgovornost i solidarnost, to je pristup zasnovan na istinskim vrijednostima koje se primarno ogledaju kroz dobrotu, ljubav te etičko ponašanje prema drugim ljudskim bićima.

Dječji filantropski filmski festival (DFFF) u svom prvom on-line izdanju rezultat je projekta ‘Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj’ koji je sufinanciran iz EU programa IPA. Cilj je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem filma promiče vrijednosti filantropije i dječjeg sudjelovanja u različitim oblicima pomoći potrebitima.

Djeci se želi omogućiti da na kreativan način javnosti predstave područje filantropije te potaknuti škole i razviti stvaralački potencijal djece u osmišljavanju i dokumentiranju dobrih djela. Filmskim dokumentiranjem aktivnog djelovanja u zajednici djeca i mladi mogu biti pozitivan primjer drugim članovima zajednice i na taj način mijenjati sliku društva.

Organizator festivala je Zaklada Zamah koja u partnerstvu s Blank filmskim inkubatorom i Zakladom Slagalica iz Osijeka provodi ovaj projekt.

Više informacija i prijavnica mogu se naći na ovoj poveznici, a rok za prijavu filmova je 1. ožujka 2017. godine.