Blog

JUBILARNA 20. SMOTRA DJEČJEG STVARALAŠTVA U NAŠICAMA

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske još od 1993. godine svake se godine u drugom gradu-domaćinu održava Smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom “Radost, igra i stvaralaštvo djece”. Od tada do danas održano je 19 Smotri dječjeg stvaralaštva u 16 gradova i općina diljem Hrvatske.

Ove godine kao najbolji domaćini za jubilarnu 20. smotru dječjeg stvaralaštva pokazali su se prekrasne Našice i Društvo Naša djeca Našice. Smotra se održava u periodu od 06. do 08. svibnja 2016. godine u kojem će grad Našice biti središte dječjeg stvaralaštva i njihove kreativnosti.

Na ovogodišnjoj Smotri dječjeg stvaralaštva sudjelovat će oko 570 sudionika, djece i odraslih iz 25 Društava Naša djeca. Svoja kreativna godišnja dostignuća djeca će prezentirati u bogatom dramsko-scenskom, lutkarskom, glazbenom, plesnom i audio-vizualnom izričaju te u likovnim izložbama dječjih radova.

Otvorenje i početak 20. smotre dječjeg stvaralaštva zakazano je za petak 06. svibnja u 18:30 sati otvaranjem izložbe dječjih radova u Hotelu Park Panolija Našice nakon čega slijedi program svečanog otvorenja u Domu kulture u 19:00 sati, a pripremaju ga djeca i voditelji iz osnovnih škola, gradskih ustanova i udruga, te Društva Naša djeca Našice. Na programu svečanog otvorenja Smotre pridružit će se veliki broj uzvanika, djece i roditelja, a pozdravne govore će ispred domaćina uputiti gradonačelnik Grada Našica mr. Krešimir Žagar, predsjednica Društva Naša djeca Našice Darija Vlajnić, mag.mus, a u ime Saveza društava Naša djeca Hrvatske tajnica Saveza gospođa Snježana Krpes.

U subotu 07. svibnja 2016. godine održat će se cjelodnevni program Smotre u Domu kulture Našice s početkom u 10:00 sati u kojemu je predviđeno 36 točaka dječjeg stvaralaštva koje će pratiti stručno povjerenstvo u sastavu: Ksenija Rožman, dramska pedagoginja, Desanka Virant, plesna pedagoginja i koreografkinja, Darija Vlajnić, mag.mus. i Ivan Hajek, mag.educ.art. Ostatak dana sudionici Smotre, djeca i odrasli, imat će priliku družiti se međusobno kroz bogat interaktivan program, radionice, ples te zajednički turistički obilazak grada Našica.

Završna priredba Smotre dječjeg stvaralaštva održat će se u nedjelju, 08. svibnja 2016. godine u Domu kulture Našice s početkom u 10.00 sati, na kojoj će biti prikazani najoriginalniji i najkvalitetniji nastupi iz kompletnog programa obljetničke Smotre.

U ovih dvadeset godina Smotri dječjeg stvaralaštva, Savez DND-a Hrvatske i gradovi domaćini uspjeli su okupiti više od 15 000 sudionika, a djeca su izvela više od 1200 originalnih nastupa što je izniman doprinos Saveza i Društava Naša djeca dječjem stvaralaštvu u Hrvatskoj.

Program ovogodišnje smotre možete preuzeti ovdje.

Vidimo se u Našicama!