Blog

POZIV NA NATJEČAJ „NAJ-PROJEKTI DJEČJIH VIJEĆA“, 2010.

logo_60_godina

gradovi_op_ine_zaobljeni_vrhovi

 Središnji koordinacijski odbor akcije

GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE

objavljuje

P O Z I V

NA NATJEČAJ „NAJ-PROJEKTI DJEČJIH VIJEĆA“, 2010.

Poštovana i draga djeco i voditelji/ice Dječjih vijeća,

Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru djelovanja u Središnjem koordinacijskom odboru akcije Gradovi i općine – prijatelji djece i ove godine raspisuje Natječaj za Naj-projekte Dječjih vijeća Hrvatske u želji da se potiču aktivnosti i projekti Dječjih vijeća i aktivna dječja participacija u zajednicama u kojima se provodi ovaj oblik dječjeg sudjelovanja.

Sredstva za provedbu Natječaja osigurana su iz financijske potpore Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za projekte usmjerene djeci koji će donijeti korist cjelokupnoj zajednici, stvarajući tolerantne, nenasilne i sigurne zajednice međusobnog poštivanja i povjerenja te ostvarivanja dječjih prava.  

Prijavljene projekte vrjednovat će Povjerenstvo u čijem sastavu, osim odraslih članova, će biti i djeca. Svim sudionicima Natječaja dodijelit će se priznanja za sudjelovanje, a 2 najuspješnija projekta Dječjih vijeća bit će i novčano nagrađena. Proglašenje najuspješnijih projekata predviđa se na Savjetovanju predstavnika akcije Gradovi i općine – prijatelji djece krajem godine povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta u Zagrebu u studenom, a dodjela priznanja i pohvala svim Dječjim vijećima koja će sudjelovati u Natječaju te prezentacija prijavljenih projekata bit će na 6. Susretu Dječjih vijeća Hrvatske.

Ovim putem pozivamo sva Dječja vijeća Hrvatske da osmisle i prijave svojeparticipacijske projektne prijedloge za aktivnosti koje će ostvariti do kraja 2010. godine. Rok prijave prijedloga projekata dječje participacije je do 4. listopada 2010. godine.

U privitku Vam dostavljamo:

(a) Kriterije Natječaja u kojem ćete naći sve informacije relevantne za pripremu i provedbu projekata participacije s djecom,

(b) Radni materijal o tomu kako uspješno planirati i pisati projekte za mlade vijećnike

(c) Obrazac za prijavu projekata.

Želja nam je da kroz ovu aktivnost dodatno osnažite rad svojeg Dječjeg vijeća te osmislite i provedete uspješne projekte kojima se pridonosi dobrobiti djece i donošenju odluka za ljepši život djece u vašoj lokalnoj zajednici te razvoju dječje participacije.

Puno uspjeha u osmišljavanju projekata i radujemo se Vašim prijavama!

 Predsjednica Saveza

 DND-a Hrvatske:

 Prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić

Koordinatorice projektom:

Snježana Krpes, prof., Deniza Drusany, soc.ped.

gradovi_op_ine_zaobljeni_vrhovi

Središnji koordinacijski odbor akcije

GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE

ZAGREB, AMRUŠEVA 10 ● TELEFON: (385) 01/ 49 22 959, 49 22 957

FAKS: 49 22 975 ● ŽIRO RAČUN: 2360000 -1101338005 MB: 3213960