Blog

POZNATI KOPRIVNIČKI SPORTAŠI I MEDVJEDIĆ LINO RAZVESELILI OSNOVCE

Među brojnim manifestacijama organiziranima povodom Dana grada svojom masovnošću ističe se Školska olimpijada. Okupila je oko tisuću djece iz nižih razreda svih koprivničkih osnovnih škola koji su se s puno veselja natjecali u trčanju, štafeti, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, nogometu (dječaci) i graničaru (djevojčice). Školsku olimpijadu je organiziralo Društvo naša djeca Koprivnica u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Koprivnice, Obrtničkom i Srednjom školom te Gimnazijom „Fran Galović”, a podršku su dali Grad Koprivnica, Podravka i Bogadi grafika.

Osim malih sportaša, olimpijada je okupila i najbolje izvođače kulturnih programa iz svih škola, uključujući i COOR Podravsko sunce. Posebno veselje izazvao je dolazak medvjedića Lina koji je bodrio male sportaše, skakao s njima u dalj, tješio poražene, grlio pobjednike a njegova utrka shrvačima Sandrom i Filipom Frankolom izazvala je pravi urnebes u sportskoj dvorani.

img_1271

Veselje je izazvao i dolazak ostalih poznatih koprivničkih sportaša iz klubova koje podupire Podravka, a koji su uručili medalje najuspješnijim natjecateljima. Uz braću Frankol (Hrvački klub Podravka) s djecom su se družili Mario Gregurina, Mateas Delić, Dario Melnjak i Hrvoje Plazanić (Slaven Belupo), Dina Havić, Ivana Kapitanović, Tina Gavranić i Anita Poljak (Podravka Vegeta), te Željka Orehovec, Ana Jambrović i Helena Bolić (Kuglački klub Podravka).

U konkurenciji djece iz prvih razreda najuspješnija je bila OŠ „Antun Nemčić Gostovinski”, kod drugih i četvrtih razreda OŠ Braća Radić, dok je u uzrastu trećih razreda pobjeda pripala učenicima OŠ „Đuro Ester”. Ukupni pobjednik 3. Školske olimpijade je OŠ Braća Radić.