Tko smo?

Adresa naše web-stranice je: http://www.savez-dnd.hr.

Što su kolačići?

Kolačići (engl. cookies) su male datoteke koje se spremaju na vaše računalo kako bi se poboljšalo vaše iskustvo. U skladu s uobičajenom praksom za gotovo sve profesionalne web stranice i ova web stranica upotrebljava kolačiće. Opisat ćemo koje se informacije prikupljaju, kako ih upotrebljavamo i zašto se kolačići ponekad trebaju pohraniti. Iako sprječavanje pohranjivanja kolačića može umanjiti ili „slomiti“ određene elemente funkcionalnosti web stranice, pokazat ćemo vam i kako možete onemogućiti kolačiće.

Više općenitih informacija o kolačićima možete saznati u Wikipedijinom članku o HTTP kolačićima.

Kako upotrebljavamo kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo iz raznih razloga, navedenih u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoji industrijski standard opcija za onemogućavanje kolačića bez potpunog onesposobljavanja funkcija i značajki web stranice. Ako niste sigurni trebate li omogućiti preuzimanje svih kolačića, preporuča se da njihovo preuzimanje omogućite za slučaj da su oni potrebni za pružanje usluge koju upotrebljavate.

Onemogućavanje kolačića

Preuzimanje kolačića možete spriječiti promjenom postavki internetskog preglednika koji upotrebljavate (više informacija o načinu kako to učiniti dostupno je u izborniku Pomoć vašeg preglednika). Ne zaboravite da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web stranica koje posjećujete. Onemogućavanje kolačića najčešće će rezultirati onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki ove web stranice. Stoga se preporučuje da omogućite preuzimanje kolačića.

Vrste kolačića koje upotrebljavamo

Kolačići povezani s novostima koje šaljemo e-poštom – budući da ova web stranica nudi uslugu primanja novosti e-poštom, kolačići se mogu upotrebljavati za praćenje jeste li se prijavili za njihovo primanje i prikazivanje određenih obavijesti namijenjenih korisnicima koji su odabrali, odnosno nisu odabrali primanje novosti e-poštom.

Privremeni kolačići – kolačić pod nazivom PHPSESSIONID služi isključivo kao identifikator trenutačne uporabe stranice.

Kolačići treće strane – u nekim posebnim slučajevima upotrebljavamo i kolačiće koje pružaju pouzdani vanjski pružatelji usluga:

  • Google Analytics, jedno od najraširenijih i najpouzdaniijih internetskih analitičkih rješenja, pomaže nam razumjeti kako upotrebljavate našu web stranicu i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Tim se kolačićima može pratiti, na primjer, koliko se dugo zadržavate na web stranici i koje stranice posjećujete, a pomažu nam da nastavimo proizvoditi zanimljive sadržaje. Više informacija o kolačićima usluge Google Analytics potražite na službenoj stranici usluge Google Analytics.
  • CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platniformular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od aplikacije do banke koja je izdala Vašu karticu. Smart i cani kada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također,podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava.
    Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima,čuvajući ih pritom potpuno sigurnima. Više o CorvusPay uvjetima korištenja pročitajte ovdje.