Blog

PREDSTAVLJEN PROGRAM DJEČJEG TJEDNA U RIJECI

Dječji tjedan u Rijeci pod motom Ljubav djeci prije svega obilježava se od ponedjeljka, 4. listopada. Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji s udrugama i ustanovama pripremio je niz  predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti u kojima sudjeluju odrasli i djeca.

Bogat program Dječjeg tjedna najavljen je na konferenciji za medije kojoj su prisustvovali savjetnica za predškolski odgoj u Odjelu za odgoj i školstvo Grada Rijeke Tea Mičić, predstavnica Ogranka Gradske knjižnice Rijeka Dječji odjel Stribor Andreja Silić Švonja, voditeljica promidžbe i marketinga Gradskog kazališta lutaka Rijeka Marsinah Vokši Rosenfeld, voditeljica Astronomskog centra Rijeka Andrea Cvitan, ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin i stručna suradnica u Domu mladih Iva Marčelja.

Ciljevi obilježavanja Dječjeg tjedna su i pokretanje novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticanje volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom, kao i aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. Važno je istaknuti kako će se u sklopu Dječjeg tjedna, uz brojne programe namijenjene djeci, održati čitav niza radionica u kojima će djeca moći razvijati svoje kreativne sposobnosti.

Izvor: http://www.rijeka.hr/DT

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Djecji-tjedan-od-1.-do-9.-listopada-Klince-cekaju-zanimljive-radionice-predstave-suma?meta_refresh=true