Blog

Prijatelj(ica) generacijama djece

Ured UNICEF-a za Hrvatsku istaknutim pojedincima dodjelio priznanje

Zagreb – Ured UNICEF-a za Hrvatsku istaknutim pojedincima dr. Emilu Paravini,
gđi. Blanki Šegović  i prof.dr.sc. Josipu Grguriću dodjelio priznanje za cjeloživotnu posvećenost djeci

Povodom obilježavanja 60 godina Unicef-a u zagrebačkom hotelu Westinu održana je svečanost kojom je Ured Unicefa u RH na veličanstveni način proslavio 60 godina djelovanja najveće , najpoznatije i najuglednije svjetske organizacije koja skrbi o djeci. Na svečanosti bili su nazočni domaći i strani dužnosnici i uzvanici, predstavnici udruga i ustanova za djecu i humanitarnih organizacija, vodeći ljudi uglednih hrvatskih tvrtki – partnera u projektima i programima Unicefa u Hrvatskoj te mnogobrojna djeca sudionici u svečanom programu i gosti na rođendanskoj proslavi velikih i mali prijatelja UNICEF-a.

Uz bubnjarsku skupinu Ritam srca, poznatu mladu pjevačicu Ivanu Kindl, plesnu skupinu Step by step u programu su nastupali su i dnd-ovci i mali bubnjari iz Društva Naša djeca Varaždina i Zabočki mališani iz Društva Naša djeca Zabok dok su se na video zidu prezentirale poruke djece odraslima iz osnovnih Društava Naša djeca.

Koliko je riječ o iznimnoj i utjecajnoj organizaciji koja u svim krajevima svijeta ostvaruje misiju opće brige za djecu na područjima zdravlja, prehrane, obrazovanja, prava djeteta te djece koja žive u teškim životnim okolnostima govori kontinuirano djelovanje punih 60 godina tisuća i tisuća aktivista te milijuni djece širom svijeta kojoj je Unicefova pomoć izravno ili neziravno utjecala na kvalitetu njihova odrastanja i djetinjstvo.

Unicef je jedna „velika obitelj“ čiji članovi ideju „zajedno za djecu“ prenose iz generacije u generaciju novih naraštaja, a odlikuju se predanošću i potpunom posvećenošću odrastanju djece u boljem i pravednijem svijetu. Vođeni tim načelom Ured UNICEF-a za Hrvatsku dodjelio je javna priznanja zaslužnim pojedinicima za cjeloživotnu posvećenost djeci u Hrvatskoj.

Dr.sc. Emil Paravina, tajnik Saveza društava Naša djeca Hrvatske, gđa. Blanka Šegović, voditeljica Udruge „Djeca prva“ i prof.dr.sc. Josip Grgurić, pedijatar u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj Zagreb su pojedinci i bliski suradnici na Unicefovim programima, a koji su svojim profesionalnim kontinuiranim djelovanjem i osobnim angažmanom doprinijeli su i još uvijek aktivno doprinose skrbi i zaštiti djece na područjima prava djeteta i zdravlja.

Dobitnicima ovog uglednog javnog priznanja amabasadori dobre volje za Hrvatsku Zlatan Stipšić Gibonni, Bojana Gregurić-Vejzović i Maja Vučić uručili su statue autorice Jelene Mavrić, učenice 2. razreda Škole za primjenjenu umjetnost u Zagrebu koja predstavlja zagrljaj djece i odrasle osobe simbolizirajući jedno od osnovnih prava svakog djeteta – brigu i podršku odraslih.