Blog

PROGRAM BAJKAONICA SE NASTAVLJA PUNOM PAROM OVOG VIKENDA U TERMAMA TUHELJ

Sretni smo što zajedno sa našim petogodišnjim partnerima iz NIVEA-E nastavljamo sa programom „Bajkaonica“ unutar zajedničkog projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“. Ove godine “Bajkaonica za 5”, kao što sam naziv kaže, biti će za čistu peticu!

Ideja ovogodišnjeg (nastavka) projekta je zaokružiti priču započetu prethodne godine te je obogatiti dodatnim aktivnostima.

Potaknuti sugestijama i savjetima nakon prvog kruga edukacije odlučili smo organizirati novi krug edukacije tj. doedukaciju za pripovjedače u Bajkaonicama. Savez DND će osigurati edukaciju za 15 DND-ova koji su već sudjelovali u projektu i 5 novih Društava za koje bi izradili i mobilne kutiće.  Uvodno predavanje će održati doc. dr. sc. Vladimira Velički, profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu te autorica knjige „Pričanje priča – stvaranje priča“. Polaznici će se educirati za voditelje programa “Bajkaonica” koje će se održavati po školama, knjižnicama i bolnicama diljem Hrvatske.

Voditeljice radionica će biti: Jasna Held, profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki, Ksenija Rožman, dramska pedagogija te Đurđica Dropuljić, voditeljica i pokretač projekta „Svijet bajki u Muzeju anđela“. Termin i mjesto edukacije: Terme Tuhelj, 06., 07. i 08. 07. 2018. (petak, subota i nedjelja)

Veselimo se radu i učenju te se vidimo u Termama Tuhelj!