Blog

PROMOCIJA KNJIGE “BARBA STIPAN ZA DICU” U DRNIŠU

U dvorani Nacionalnog parka Krka u Drnišu, u srijedu 30.09.2015. u 19.00 h održana je promocija knjige „ Barba Stipan za dicu“, autora Stipana Grcića.

Knjigu su predstavili prof. Davor Gaurina i prof. Robertina Hrstić, a uz pjesnika Stipana Grcića recitacije su izveli i članovi mlađe grupe „Mali meštar“ .

Ogranak Matice hrvatske u Drnišu u svibnju je objavio knjigu pjesma drniškog pučkog pjesnika Stipana Grcića. Knjiga nosi naslov „ Barba Stipan za dicu“, a sadrži izbor iz pjesnikova opusa uređenog  za najmlađe čitatelje. Neobjavljene i dosad već objavljene pjesme Stipana Grcića okupljene su u zbirku koja podliježe standardima dječje knjige, a knjigu su ilustrirali njeni najmlađi čitatelji te ilustracije potpisuje desetero djece u dobi od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Knjiga je plod druženja pjesnika s najmlađima, od kojih su većina članovi Kazališne radionice „Mali meštar“ pri Pučkom otvorenom učilištu Drniš. Urednica knjige je prof. Robertina Hrstić, podpredsjednica drniškog Ogranka Matice i voditeljica “Malog meštra”.

Ogranak Matice hrvatske u Drnišu nagradio je učenike osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš (centralna i područna škola ) od 1-4 razreda koji su završili razred s uspjehom 5.0 s knjigom pjesama za djecu „ Barba Stipan za dicu „ pučkog pjesnika Stipana Grcića koju je Matica hrvatska Drniš izdala u 2015.