Blog

PROSINAC 2015. U DND-u DONJI MIIHOLJAC

Veselo je bilo u ovo predblagdansko vrijeme u Društvu ˝Naša djeca˝ Donji Miholjac.

Kako bi u što vedrijem i toplijem duhu dočekali najljepše doba godine, organizirali su Božićne čitaonice i kreativne radionice. Zajedno su čitali predivne dječje priče, a zatim izrađivali prigodne božićne ukrase. Radionice su se održavale svakog ponedjeljka od         30. studenog do 21. prosinca. Budući da dječja mašta može svašta, tako su na radionicama  imali i crnih pahuljica, crveno-crnih i žutih, na prugice i točkice te crvenih borića uz razne maštovite detalje. Uslijedila je tradicionalna božićna priredba u kino dvorani  ˝Osvit˝. Svi polaznici koji redovito dolaze na plesne, dramske radionice i englesku radionicu tako su mogli pokazati što su uvježbali uz pomoć vrijednih volontera. Ugostili su i drage prijatelje iz Viljeva, a to je dječji zbor Osnovne škole Ante Starčevića.

No, tu nije kraj. Djeci najzanimljiviji događaj zacijelo je bio doček Djeda Mraza koji je u grad došao u kočiji i odlučio provozati svu djecu koja su ga nestrpljivo očekivala. Dječjoj radosti nije bilo kraja i na red za vožnju se prilično dugo čekalo. Tako su vježbali i strpljenje. Naravno, kočija je bila puna poklona pa su sva djeca dobila maleni, ali slatki paketić. Događaj je uljepšala i Gradska limena glazba Donji Miholjac svirajući najljepše božićne pjesme.

Zahvaljuju  svim volonterima DND-a koji se nesebično daju i odvajaju svoje slobodno vrijeme za djecu grada. Hvala Gradu Donjem Miholjcu, Kanditu d.o.o. Osijek na doniranim poklon paketima, Agrofructusu d.o.o. na doniranim narančama i ostalim ljudima dobre volje koji nisu redoviti članovi DND-a, ali su pomogli u realizaciji ovih događanja.  Veliko hvala i roditeljima i djeci, jer oni su razlog njihova djelovanja. Zato,vesele se i novim doživljajima, radionicama i druženjima koji slijede u novoj 2016.godini.