Blog

PRVA BEBA ROĐENA 2015. U HRVATSKOJ, ALI I PRVA U EUROPI, ROĐENA U NOVOJ GRADIŠKI – GRADU PRIJATELJU DJECE I NOVOGRADIŠKOM RODILIŠTU- PRIJATELJU DJECE

Samo četiri sekunde poslije ponoći, 1. siječnja 2015. u novogradiškom je rodilištu  rođen  Fran Kokić, sin Katice i Filipa, težak  3,440 grama i dugačak  52 centimetra. Dječak Fran prva je beba rođena u 2015. godini ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi. Tijekom prvoga dana 2015. rođena je u novogradiškom rodilištu  još jedna beba, djevojčica Alma, kćer  Dubravke i Zdravka Pleša. U novogradiškom je rodilištu, koje nosi počasni naslov „Rodilište-prijatelj djece“,  prošle godine rođeno  396 djece.

Na  prvi dan Nove godine novogradiško rodilište su tradicionalno   posjetili  župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, dožupan Davor Vlaović i gradonačelnik Grada Nova Gradiška-grada prijatelja djece  Željko Bigović. Gradonačelnik je,  uz čestitke i dobre želje,   roditeljima djece rođene na zadnji dan Stare i prvi dan Nove godine uručio i novčane potpore Grada Nova Gradiška   u iznosu od dvije tisuće kuna, a Grad je i ove godine  rodilište darivao jednim TV prijamnikom.

Sukladno Programu javnih potreba u području socijalne skrbi, tijekom  2014. godine  ukupno je 99 obitelji dobilo  jednokratnu potporu  Grada Nova Gradiška  u iznosu  od  2.000,00 kuna,  koliko će iznositi  novčana potpora za svako novorođeno dijete i u 2015. godini.