Blog

PRVA OBAVIJEST O ZNANSTVENOJ KONFERENCIJI “DIJETE, IGRA, STVARALAŠTVO”

Filozofski fakultet Split i Savez društava Naša djeca Hrvatske pozivaju Vas na znanstvenu konferenciju “Dijete, igra i stvaralaštvo” koja će se održati 24. i 25. rujna u Splitu.

Na konferenciji razmatrat će se različita tematska područja igre i stvaralaštva djece, od prava djeteta na igru, simbolički jezici, dječje stvaralaštvo, igra i stvaralaštvo u ranoj i predškolskoj dobi djece, u odgojno-obrazovnim ustanovama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, igra kao terapijsko sredstvo i prostori za igru.

Konferencija je namijenjena: djelatnicima iz sustava ranog, predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja (odgajateljima, učiteljima, profesorima, stručnim suradnicima), djelatnicima iz zdravstvenog sustava, djelatnicima iz sustava socijalne skrbi, sveučilišnim nastavnicima i znanstvenicima, volonterima iz nevladinih udruga i dr.

Sudjelovanje je putem plenarnih izlaganja, izlaganja u sekcijama, rad u radionicama, a bit će organizirani i prateći sadržaji – izložbe knjiga, slikovnica i igračaka.

Naputci za sudjelovanje:
a) Dostava naslova i sažetka rada
• Sažetak treba sadržavati kratak sadržaj rada s naznačenim ciljem, najvažnijim rezultatima i zaključcima koji će biti prezentirani (do 200 riječi). Uz sažetak potrebno je dostaviti pet ključnih riječi koje nisu zastupljene u naslovu. Uz sažetak na hrvatskom jeziku potrebno je dostaviti i sažetak na engleskom jeziku.

 • Rok za dostavu sažetka: 20. travnja 2015.
  E-mail adresa za dostavu:konferencija2015@ffst.hr
  Obavijest o prihvaćanju sažetka bit će poznata 28. travnja 2015.
  Cjeloviti rad potrebno je dostaviti do 1. srpnja 2015. na mail adresu konferencija2015[@]ffst.hr.
  • Recenzentski odbor pregledat će sve priloge za zbornik i predložiti njihovu kategorizaciju. Rezultati recenzentskog postupka bit će poznati 15. srpnja 2015.
  Druga obavijest s programom skupa bit će objavljena 3. rujna 2015. na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta u Splitu www.ffst.hr te Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske www.savez-dnd.hr.
 • Registracija i uplata kotizacije: do 20. srpnja 2015.

Popunjeni obrazac za prijavu o sudjelovanju i potvrdu o uplaćenoj kotizaciji poslati na mail: konferencija2015[@]ffst.hr ili putem zemaljske pošte na adresu: Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Amruševa 10/4, 10000 Zagreb (s naznakom za konferenciju „Dijete, stvaralaštvo, umjetnost“).

Kotizacija za Skup iznosi 400,00 kn (za radne materijale skupa, zbornik radova i sudjelovanje u jednoj radionici). Za sudionike iz inozemstva 50 EUR. Kotizacija se uplaćuje na račun izvršnog organizatora Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske na žiro račun:
Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Amruševa 10, 10000 Zagreb
IBAN: HR5823600001101338005 poziv na broj 24-09-2015 (s naznakom kotizacija za konferenciju „Dijete, igra, stvaralaštvo“).
O mogućnostima uključivanja u radionice sudionici će biti naknadno obaviješteni.
Sudionici skupa dobit će službenu potvrdnicu o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila konferencija2015@ffst.hr.

Detaljne informacije o predstojećoj konferenciji možete naći u Prvoj obavijesti u privitku, a ovdje možete preuzeti i obrazac za prijavu.

Očekujemo Vaše sudjelovanje s obzirom na aktualnost i važnost teme.

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Kontakt osoba: Snježana Krpes, prof., programska i organizacijska savjetnica