Blog

RADIONICE ‘BUDI NEOVISAN’ U DND TUHELJ

Projekt ‘Budi neovisan’ kod djece u Društvima naša djeca ima za cilj sprečavanje i suzbijanje ovisnosti kod djece i mladih te promicanje zdravih stilova života. Društvo „Naša djeca“ Tuhelj provelo je radionice za učenike šestih i osmih razreda na temu pretjeranog konzumiranja alkohola tijekom studenoga 2013.

IMG_0692 [800x600]

Kroz radionice su djeca izražavala svoja mišljenja o nekim ustaljenim stavovima o alkoholizmu (primjerice, ‘Ljudi koji piju su zabavni i svi ih vole’), davala svoje prijedloge i mišljenja o uzrocima i posljedicama alkoholizma, ali podijelila i neka vlastita iskustva s konzumiranjem alkohola.

IMG_06761 [800x600]

Unutar parlaonice na temu ‘Dobra zabava moguća je bez alkohola’ odigrala se razmjena argumentiranih stavova, različitih stajališta i dobrih potpitanja između afirmacijske i negacijske grupe. U debatnoj atmosferi djeca su pokazala koliko dobro poznaju društvene, nekad konfliktne, stavove spram konzumiranja alkohola i pokazla odlične debatne vještine u toj mjeri da se rodila i ideja o osnivanju debatnog kluba.

IMG_07171 [800x600]

I voditeljica i polaznici radionica zadovoljni su zajedničkim aktivnostima i smatraju ih jednim vrijednim iskustvom. Veselimo se Juice partyju i forum kazalištu koji slijede!

Ljiljana Žegrec, voditeljica radionica