Blog

REDOVNA IZBORNA I IZVJEŠTAJNO-PROGRAMSKA SKUPŠTINA SAVEZA DRUŠTAVA „NAŠA DJECA“ HRVATSKE U MANDATU 2024.-2028.

Prošle smo subote, na već našoj standardnoj lokaciji, u hotelu Academia, održali redovnu izvještajnu i izbornu Skupštinu Saveza.

Na samom je početku gđa. Sonja Borovčak zahvalila svim članicama i članovima iz naših Društava „Naša djeca“ te članovima-pojedincima što su odvojili svoje vrijeme i uspjeli doći na redovnu izvještajnu i izbornu Skupštinu Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske za mandat 2024.-2028. Ovogodišnja se Skupština održala u okrilju velike 25 obljetnice programa „Gradovi i općine-prijatelji djece“ i „Za osmijeh djeteta u bolnici“, kao i 35 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta. U prvom radnom dijelu  usvojen je prijedlog Verifikacijske komisije, Izborne komisije, Zapisničar i ovjerovitelji Zapisnika. Verifikacijska komisija utvrdila je broj prisutnih članova i njihovih ovlaštenih zamjenika, kao i ostalih prisutnih članova. Zatim je glavna tajnica Saveza DND Snježana Krpes predstavila godišnji izvještaj o radu Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske u 2023., a nakon toga je gđa. Vesna Dimitrijević, voditeljica računovodstva predstavila financijski izvještaj za 2023.

Gđa. Sonja Borovčak priopćila je da smo udružili još tri nova Društva „Naša djeca“, a to su: Društvo „Naša djeca“ Donja Dubrava, Đurmanec i Ivanić-Grad.  Ovim im putem, još jednom, želimo dobrodošlicu!

Na temelju provedenog tajnog glasovanja i izvješća Izborne komisije u sastavu (Sanja Puškarić Delač, DND Gospić, Nevenka Sinković, DND Sveti Križ Začretje i Nikolina Ribarić, DND Jastrebarsko) utvrdilo se da su za dužnosnike i članove tijela upravljanja Saveza DND u mandatu 2024.-2028. izabrani:

Predsjednica Saveza DND-a Hrvatske:

Sonja Borovčak, Zabok, član-pojedinac,

Dopredsjednici/ce Saveza DND-a Hrvatske:

 1. Dr. sc. Arijana Mataga Tintor, Zagreb, član-pojedinac
 2. Dr. sc. Branimir Mendeš, Split, član-pojedinac

Izvršni odbor Saveza DND Hrvatske:

 1. Sonja Borovčak,
 2. Arijana Mataga Tintor,
 3. Branimir Mendeš,
 4. Jasenka Borovčak, DND Zabok
 5. Krešimir Plantak Večerin, DND Varaždin
 6. Gordana Šoltić Siladi, DND Čakovec
 7. Helena Crnjak, DND Vinkovci
 8. Martina Boltužić Dževerlija, DND Petrinja
 9. Ivona Rendulić, DND Ogulin

Nadzorni odbor Saveza DND Hrvatske:

 1. Snježana Pačarić, Slatina, član-pojedinac
 2. Nina Devčić, DND Donji Miholjac
 3.  Marija Šoštarić, DND Kutina

Nakon izbornog i protokolarnog dijela, uslijedila je posebna zahvala jednoj svima nama dragoj osobi koju svi znate, a to je naša dugogodišnja administrativna tajnica u Savezu DND, dobra duša Saveza, Ana Kolobarić, koja odlazi u zasluženu mirovinu.  Glavna je tajnica Saveza DND, Snježana Krpes u svom govoru obznanila da Ana ostaje u Savezu, kao članica Skupštine.

Hvala svima koji su došli i bili s nama u subotu, u novom vodstvu idemo dalje, kao i uvijek do sad uz moto, “Ljubav djeci, prije svega! Čestitke još jednom svim izabranima! Fotografije potpisuje naš Mirko Cvjetko!