Blog

SAMOBOR DOBIO PRVU “DADILJU”

Samobor je dobio prvu „Dadilju“. Njezino je ime Tihana Ratković i vlasnica je obrta za čuvanje djece Limači.

Riječ je o obrtu vrlo sličnom dječjem vrtiću, no s naglaskom na rad s manjim skupinama djece u obiteljskoj atmosferi.

S radom će započeti početkom slijedeće godine, a već je upisan maksimalan broj odnosno dvanaestero djece. „Dadilju“ podržava i Grad Samobor, sufinanciranjem s 1.000,00 kuna po djetetu, a isto toliko plaćat će i roditelji.

Specifičnost ovakvog pristupa je upravo u malim skupinama djece za koju skrbe dvije školovane i stručno osposobljene odgajateljice. Cjelodnevni 10 – satni program provodi se za djecu od jedne godine pa do predškolskog uzrasta. Program se temelji na spoznajama humanističkog odgoja i obrazovanja čija su polazišta da je dijete vrijedno samo po sebi, da ima posebna prava i da se u odgoju cijeni djetetovo dostojanstvo i potiče njegov cjeloviti razvoj.  Omogućava se i rano učenje engleskog jezika koji se uvodi spontano, kroz igru, doživljajem i bogatim poticajima, obzirom da je rana dječja dob optimalna za početak usvajanja stranog jezika.

Osim šarenog i veselog ambijenta, za djecu će se urediti i vanjsko igralište, a prostor osigurava poticajno okruženje prilagođeno istraživačkom karakteru svakog djeteta.