Blog

AKCIJA “ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI” OBILJEŽILA JE MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA ODRŽANOM EDUKACIJOM U KLINICI ZA DJEČJE BOLESTI ZAGREB

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske-Središnji koordinacijski odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“  u okviru projekta „Volonteri za osmijeh djeteta u bolnici“ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, Hrvatskom elektroprivredom i Klinikom za dječje bolesti Zagreb organizirao je jučerašnju edukaciju za volontere u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“. 

Edukaciju su vodile iskusne voditeljice: Ivanka Gregurinčić, voditeljica igraonice u KBC Zagreb – Klinici za pedijatriju te Irena Mršić Rimac, voditeljica Odjela za podršku pacijentima Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na taj je način Savez društava “Naša djeca” Hrvatske obilježio Međunarodni Dan volontera 05.12. i na taj način iskazao svoju zahvalnost ljudima koji svakodnevno nesebično daruju svoje slobodno vrijeme, znanja i vještine onima kojima je to najpotrebnije. Edukaciji su prisustvovali volonteri iz zagrebačkih bolnica te volonteri iz Društava “Naša djeca” diljem Hrvatske. Imali smo prilike družiti se sa volonterima koji djeluju unutar Akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici”, čuti njihova iskustva i njihove tople priče koje nadahnjuju.

Cilj održane radionice je bio kroz kratka predavanja upoznati volontere s osnovnim psihosocijalnim poteškoćama hospitalizirane djece, igrom i organizacijom volonterskih programa u bolnicama u okviru akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“. 

Hvala našim partnerima i jučerašnjim domaćinima Klinici za dječje bolesti Zagreb te medijima koji su bili s nama jučer i danas.