Blog

SLATINSKI VREMEPLOV – STUDENI-PROSINAC 2015.

Dana 11. 12. 2015. održana je Promocija slikovnice „Nebeska priča“ autorice Melite Blazonija iz Ivanske kod Bjelovara i Sunčice Lovrić, učenice iz Slatine u Dječjem vrtiću Ivančica u Ivanskoj. Slikovnica je promovirana i u Osnovnoj školi Davorin Trstenjak u Čađavici 16. prosinca i u Zavičajnom muzeju Slatina 20. 12. 2015.

Dana 20. 11. 2015. održana je i Izložba dječjih radova zaprimljenih na natječaju objavljenom povodom Konvencije o pravima djeteta 20. 11. 2015. Na natječaju je zaprimljeno ukupno 97 likovnih radova i 32 literarna rada. Prema ocjeni stručnog povjerenstva odabrani su najbolji likovni i literarni radovi te su njihovi autori nagrađeni poklon bonovima. Izložba je bila otvorena do 7. 12. 2015., a dodatno ocjenjivanje provedeno je i putem Facebook-a.

PicMonkey Collage1

Dječji kutak „Veseli sat“ Slatina i istoimeni ogranak u Senkovcu redovita je aktivnost Društva „Naša djeca“ Slatina i to četvrtkom od 18 do 19 sati u Slatini i subotom od 11 do 12 sati u Senkovcu. Radionice i igraonice Dječjeg kutka „Veseli sat“ su za djecu polaznike besplatne, a vrlo rado na istima ostaju i sudjeluju dragi roditelji. Tijekom studenog i prosinca uz redovite aktivnosti djecu su posjetili sv. Nikola i Motomrazovi. Dječji kutak „Veseli sat“ ogranak Senkovac proslavio je prvu godinu svog djelovanja u studenom 2015.

PicMonkey Collage2

Dana 6. 11. 2015. održana je humanitarna zabava „U dobrom društvu“ na kojoj je prikupljeno 5 tisuća kuna za pomoć potrebitima. Dječji zbor DND Slatina i OŠ Eugena Kumičića „Raspjevani mališani“ nastupali su na otvaranju Božićnog sajma učeničkih zadruga u Slatini 18. 12. 2015. godine i posjetili Dom za starije i nemoćne „Zdenka“ u Slatini.

posjet domu

Uz navedene aktivnosti, Dječji forum „Mladost“ i Dječji forum „Osmijeh“ održali su pregršt aktivnosti: humanitarne aktivnosti, kreativne aktivnosti te sportske aktivnosti. Obilježili su i Međunarodni dan pješačenja i Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Snimali su nekoliko radio emisija i održali Književnu večer. Obilježili su zatim i Dan ljubaznosti, Svjetski dan kravate kao i Svjetski dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

radio1