Službeno započinjemo s projektom STEM – Budućnost za 5!

Ugovori vrijedni više od 20 milijuna kuna za projekte organizacija civilnoga društva u području STEM-a te razvoja lokalne zajednice dodijeljeni su u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH, mi smo jedna od odabranih udruga i presretni smo zbog toga!

Riječ je o ugovorima o provedbi projekata za Pozive na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a i Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Povodom dovršetka dijela procesa ugovaranja tih projekata vladin Ured za udruge organizirao je svečanu dodjelu ugovora, projekti su vrijedni više od 20 milijuna kuna, sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Ugovoreni projekti za Poziv Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a uz naš projekt su: Aviation SysTEM Udruga AvioRadar,  Učimo kroz igru Igra znanja – udruga za digitalnu edukaciju i igru, Radna Akcija: STEM (raSTEM) Astronomsko društvo Višnjan, 5. Pokretni STEM Otvorena računalna radionica “Svi smo protiv, darZa sySTEM – STEMiziraj se! Udruga za robotiku, inovativnost i kreativnost “ROBOTIC”, STEMiziraj se i educiraj Zajednica tehničke kulture Daruvar, FROM ZERO TO STEM HERO Međimurski informatički klub te BIOPLAnet Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija. Sretni smo i ponosni što se nalazimo o ovakvom društvu!

Projekt ćemo u sljedeće dvije godine provoditi u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković i Grafičkim fakultetom u Zagrebu, a u suradnji s Društvima “Naša djeca” Donji Miholjac, Jastrebarsko, Kutina, Ogulin i Opatija. U sklopu projekta predviđen je razvoj edukacijskih modula za trenere koji će biti certificirani za osposobljavanje novih trenera u području popularizacije informatike, multimedije i robotike među djecom, opremit ćemo STEM kutiće u DND-ovima i Sobe robota. Čeka nas pregršt inovacija, učenja, zabave, edukacije i druženja s robotima Piper i Nao.
Hvala posredničkim tijelima Uredu za udruge i Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva, što su prepoznali vrijednost našeg projekta,hvala našoj suradnici gospođi Sonji Vrban na pomoći u osmišljavanju projekta!