Blog

STRELIČARI DND-a POREČ NA PRVOM NATJECANJU U RIJECI

Streličari DND-a Poreč su u nedjelju na stadionu Orijenta u Rijeci bili na svom prvom pravom natjecanju. Državno streličarsko prvenstvo organizirao je najstariji hrvatski streličarski klub, onaj riječki, a prošireno je županijskim prvenstvom, jer se za natjecanje Rijeci prijavilo i 13 klubova juniora: osim DND Poreč bili su tamo streličari iz Sesveta, Sv. Ivana Žabnog, Samobora, Čakovca, Varaždina, Zagreba, Krka, Zadra, Pakraca, Oroslavlja, Siska i domaćina, Rijeke.

Djeca iz streličarskog kluba DND Poreč pucala su u dvije discipline: golim lukom na 15 metara i olimpijskim na 20 i 30 metara, ovisno o uzrastu. REZULTATI su izvrsni: Maja Jugovac olimpijskim lukom, Emanuel Šimetić i Martina Štifanić golim lukovima osvojili su ZLATNE MEDALJE; Nikol Bugarin olimpijskim i Simon Šoljan golim lukom zaradili su SREBRNE MEDALJE, a Jan Mamić olimpijskim lukom BRONČANU MEDALJU. Djeci je to bilo izvrsno iskustvo prepuno utisaka, a njihov trener Fredi Stojnić ponosan na svoju vještu ekipu koja nije napredovala samo u pogađanju mete, nego u puno drugih stvari koje čine dobrog sportaša i dobru sportašicu. Djecu je bodrila skupina roditelja, a prijevoz malih sportaša kombijem donirao je tata Jugovac.

Entuzijazam i ozbiljnost kojom su djeca prigrlila streličarski sport nagnala je trebera Fredija da ne otkaže treninge tokom ljeta. Djeca žele i dalje redovne susrete, pa nastavljaju u malo manje intenzivnom tempu, ali zadržavaju formu.

Ova ekipa na jesen ostaje cjelovita, ali najavljujemo upise početnika. Da bi se streličarstvo održalo, trebat će nam još lukova, strijela i meta, pa su donacije za streličare otvorene. Zahvaljujući dosadašnjim donacijama jedno je dijete u Rijeci pucalo iz novoga luka, ali se dvoje djece izmjenjivalo na jednom luku, a drugi set strijela posudili su Riječani.