Blog

Susret Dječjih Vijeća, Dječjih foruma, mreže NEF-a i otvorenje putujuće izložbe “Djeca OKO nas” autora Saše Pjanića

Iza nas je jedan sadržajan vikend u Lovranu, još smo puni dojmova i dobre energije nakon lijepog druženja sa domaćinima iz Društva “Naša djeca” Opatija te sa brojnim drugim malim i velikim sudionicima koji su nam pristigli iz cijele Hrvatske. Puno toga se odvilo ovaj vikend, u okviru Susreta Dječjih forumaša, vijećnika, članova NEF-a, djeca su sudjelovala u brojnim radionicama na temu multikulturalnosti te nacionalnih i lokalnih identiteta djece nacionalnih manjina u RH, sudjelovala su u potrazi za blagom te se na taj način upoznala sa ljepotama i kulturnim posebnostima Lovrana.

Na sajmu različitosti predstavili su široj, zainteresiranoj javnosti aktivnosti koje provode u svojim Dječjim vijećima, Dječjim forumima i NEF-u. Skupine djece i njihovi vrijedni voditelji stigli su iz: Čakovca, Jastrebarskog, Koprivnice, Kutine, Nove Gradiške, Poreča, Pregrade, Svete Nedelje, Zaboka i Opatije. Hvala našoj bogatoj mreži Gradova i Općina koja nas podupire. U subotu navečer je otvorena dugo očekivana putujuća i multikulturalna izložba fotografija djece pripadnika nacionalnih manjina, putopisca i fotografa Saše Pjanića.

Istoimena je izložba nastala u okviru projekta “Djeca OKO nas” koji Savez društava Naša djeca Hrvatske, provodi zajedno sa partnerima iz Društva Naša djeca Opatija. Svečano otvorenje je okupilo brojne zainteresirane, male, ali i velike, koji su razgledali izložbu. Projekt sufinancira Ministarstvo Znanosti I Obrazovanja i hvala im na tome.

Hvala svim prijateljima, DND-ovcima, suradnicima i predstavnicima drugih organizacija koji su svojim dolaskom uveličali svečano otvaranje. Hvala Gradu Opatiji i zamjenici gradonačelnika gđi. Kristini Đukić; predstavnicima Općine Lovran, Kući lovranskega guca i Gradska kula, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i njihovom predstavniku gdinu. Aleksi Đokiću, Udruzi gradova i medijima koji su nas pratili. Novi list i ostali, pratite nas i dalje i putujte sa “Djecom OKO nas”

Hvala svoj djeci koja su svojim nastupima uljepšala ovo događanje i svim volonterima te našim domaćinima Društvu “Naša djeca” Opatija koji su se pobrinuli da sve prođe besprijekorno.

Fotografije potpisuju gđa. Dolores Kurti i gdin. David Kurti.