Blog

SUSRET MLADIH GLAZBENIKA U TUHLJU

DRUŠTVO “NAŠA DJECA“ TUHELJ i Koordinacijski odbor akcije „Općina Tuhelj – prijatelj djece“ bili su organizatori susreta mladih glazbenika 10.11.2017. godine u prostorima OŠ Lijepa naša u Tuhlju.

Sudionike je toplim riječima na početku pozdravila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. Cilj susreta bio je okupiti djecu koja imaju glazbene sposobnosti s ciljem promicanja i poticanja sviranja i pjevanja, razmjena iskustva, druženje i zabava uz glazbu.

Na susret koji je prvi puta održan odazvali su se polaznici GŠ Pregrada, Glazbeno plesnog studija “RITAM” iz Klanjca, članovi PO „Lipa“ Tuhelj te DND TUHELJ. Prisutna publika mogla je uživati u izvedbama skladbi 32 izvođača kroz 15 točaka programa koji je vodila bivša dječja načelnica Veronika Iveković. Na kraju je u ime domaćina i organizatora svim sudionicima zahvalila na sudjelovanju u ovoj glazbenoj večeri Snježana Romić. Posebno je zahvalila učiteljima-mentorima koji su pripremali djecu za ovu glazbenu svečanost: Ivici Čanžaru prof. trube, Gorani Tomašić Šragal, prof. flaute, Slavenu Špoljariću prof. gitare, Aljoši Mutiću prof. saksofona, Ivanu Kšeneku voditelju PO „Lipa“, Jurici Vugreku prof. synthesizera i Krunoslavu Zanoškom volonteru DND TUHELJ. Izvođače je tijekom nastupa vedro pratila na klaviru Darjana Blaće Šojat, prof.

Svaki sudionik ponio je kući slatku uspomenu i zahvalu. Susret je omogućen uz financiju potporu Općine Tuhelj kroz projekt Susret mladih glazbenika.