Blog

SVEČANA SKUPŠTINA SAVEZA DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE

Dana 10. studenog 2015. u muzeju Mimara održana je Svečana skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske s temom Osnaživanje rada Saveza DND-a i mreže DND-a u Hrvatskoj.“ Na Skupštini su se okupili predstavnici i članovi osnovnih društava Naša djeca i mnogi uvaženi gosti poput gospođe Sanje Predavec, voditeljice Službe za primarnu zdravstvenu zaštitu i zaštitu u zajednici, gospođe Gorane Hitrec, osnivačice udruge roditelja „Korak po korak“, gospođe Katarine Milković, pomoćnice pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba, gospođe Mile Jelavić, zamjenice pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, gospodina Uroša Brezovšeka iz Zveze prijateljev mladine Krško, gospođe Tadeje Dobaj iz Zveze prijateljev mladine Maribor i gospođe Petre Zega iz Zveze prijateljev mladine Slovenije. Uvažene goste na početku ove svečane skupštine toplim riječima dobrodošlice pozdravila je prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza DND Hrvatske. Uzvanike su pozdravili i dječji predstavnici iz Dječjeg foruma Kutine koji su se osvrnuli na to koliko im znači njihovo Društvo Naša djeca kao i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Uz radni i programski dio Skupštine, program ove obljetničke Skupštine obogatilo je prigodno izlaganje dr. sc. Branimira Mendeša pod nazivom S djecom i za djecu – Savez društava Naša djeca Hrvatske 1950.-2015. u kojemu nas je, riječju i slikom, podsjetio na bogatu povijest rada na dobrobit djece.

Na kraju ove obljetničke Skupštine svim osnovnim Društvima Naša djeca te brojnim dužnosnicima, volonterima i prijateljima djece dodijeljene su zahvalnice povodom 65 godina rada Saveza DND Hrvatske. Zahvalivši se svima, po završetku Skupštine, sve delegate i uvažene goste, predsjednica Saveza pozvala je na otvorenje dokumentarne izložbe Vremeplov dječje igre u muzeju Mimara koja će biti otvorena do 15. studenog 2015. godine.

Fotografije: Mirko Cvjetko.