Blog

SVEČANIM PROGRAMOM U MUZEJU MIMARA AKCIJA “ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI” OBILJEŽITI ĆE 20 GODINA DJELOVANJA

Akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici” dva desetljeća kontinuirano radi na humanizaciji bolničkog liječenja djece u Hrvatskoj, Središnji Koordinacijski odbor akcije će svečanim savjetovanjem „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koje će se održati u petak 17. svibnja 2019. godine s početkom u 10,00 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstva znanosti i obrazovanja proslaviti ta dva desetljeća djelovanja uz prigodan program.

Središnji koordinacijskih odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“  čine predstavnici Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju te Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Na savjetovanju očekujemo više od stotinu sudionika iz cijele Hrvatske, iz 39 bolnica/dječjih odjela koji su uključeni u akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“, državnih dužnosnika iz ministarstava, predstavnika zdravstvenih, odgojno-obrazovnih, socijalnih ustanova, sveučilišta i fakulteta, kao i veći broj volontera, roditelja i same djece, koji će zajedno obilježiti dugogodišnji rad sa djecom u bolnicama i na bolničkim odjelima diljem Hrvatske te dostignuća 20 godina humanizacije bolničkog liječenja djece.

 U programu savjetovanja bit će organiziran i panel sa stručnjacima, medicinskim osobljem, volonterima, predstavnicima roditelja i djece, donositeljima javnih politika za djecu. Osnovna poruka savjetovanja bit će usmjerena prema međusektorskoj suradnji zdravstvenog, odgojno-obrazovnog, socijalnog sektora kroz davanje podrške djetetu i roditeljima u prevenciji, liječenju i unapređenju zdravlja djece te humanizaciji bolničkog liječenja.

Bit će predstavljen i uručen sudionicima i novi priručnik „Dijete u bolnici – bolnice koje promiču zdravlje“.

Ovo savjetovanje i cijela ova godina za nas posebna jer obilježavamo 20 godina kontinuirane provedbe akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici”, a koja će biti i u znaku 30-te obljetnice Konvencije UN-a o pravima djeteta. Vidimo se u petak u Muzeju Mimara i obilježite s nama dva desetljeća rada na humanizaciji bolničkog liječenja djece u Hrvatskoj. Program pogledajte na: FINAL_Program za osmijeh