Blog

SVIJET KROZ DJEČJE OČI U PLETERNICI

Društvo Naša djeca Pleternica 1. studenog 2015. počelo je s provedbom projekta usmjerenog podršci obitelji i zaštiti i promicanju prava djece „Svijet kroz dječje oči – 2. dio“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih te će se u sklopu projekta provesti: kazališne radionice, likovne radionice, edukacije o pravima i zaštiti djece, večer društvenih igara, filmsko-kritičke radionice, plesne radionice, glazbene, obiteljska druženja.

Društvo Naša djeca Pleternica želi unaprijediti prava djece kroz provođenje edukativnih programa, vođenih od strane stručne novozaposlene osobe i voditeljice projekta.

Ovim projektom i njegovim aktivnostima želimo odgovoriti na opći cilj natječaja, a to je unapređenje i zaštita prava djece. Posebni ciljevi  provođenja preventivnih i edukativnih programa koji su usmjereni promicanju, unapređivanju i zaštiti prava djece ispunjavaju se u kazališnim, glazbenim, likovnim, filmsko-kritičkih i ostalim radionicama u kojima se djeci pruža stručna edukacija i prilika da kroz različite aktivnosti mogu slobodno izražavati i razvijati svoje afinitete i talente te mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

U sklopu provedbe projekta za partneri su nam Udruga djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ koja sudjeluje na radionicama i igrama koje potiču na socijalizaciju i komunikaciju djece te obostranu vrijednost njihovog druženja. Grad Pleternica kao partner u potpunosti podržava provedbu projekta „Svijet kroz dječje oči – 2. dio“ zbog njegovog predviđenog pozitivnog utjecaja na društveno-socijalni razvoj grada. Grad je stavio  na raspolaganje prostorije u svom vlasništvu za potrebe provedbe projekta te za sam rad Udruge Društvo naša djeca Pleternica.

Izravni korisnici u projektu su djeca-opća populacija, djeca s teškoćama u razvoju, obitelji i roditelji. Predviđeno trajanje provedbe projekta je 12 mjeseci. Od prosinca se provode kazališne radionice, a od ovog mjeseca djeca mogu sudjelovati i u svim ostalim radionicama koje su predviđene projektom. Održana je edukacija za volontere koji će biti uključeni u projektu, prezentirane su im sve radionice koje će biti u projektu te su ispunili upitnik i sami se opredijelili za pojedinu radionicu za koju imaju interes.