Blog

TEMATSKA I IZVJEŠTAJNO PROGRAMSKA SKUPŠTINA SAVEZA DND

60 članova iz Društava „Naša djeca“ radili na novoj Strategiji Saveza DND za razdoblje 2020 – 2024.

 

Subota 07. prosinca 2019. – U Hrvatskom centru za dječju knjigu (Zagreb) održana je Tematska i izvještajno-programska Skupština, zadnja u 2019. godini.

Skupštinu je vodila predsjednica Saveza DND-a, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, dok je drugi dio moderirala dopredsjednica Saveza DND-a, Sonja Borovčak.

Glavna tema Skupštine bila je „STRATEGIJA 2024. SAVEZA DND HRVATSKE“. Članovi Društava „Naša djeca“ i ostali prisutni su analizirali i promišljali  o tome koji bi bili strateški ciljevi Saveza DND za razdoblje 2020 – 2024. Cjelokupni proces strateškog planiranja vodila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova, a tajnica Saveza DND, Snježana Krpes dala je kratki uvod o važnosti strateškog planiranja za Savez DND.

U radnom dijelu Skupštine usvojeni su Program rada Saveza DND i Financijski plan za 2020. koji će uskoro biti dostupni na web stranici Saveza DND. Skupština je uključila i novo Društvo u Savez, a to je DND Petrijevci iz Osječko – baranjske županije, te je time u Savez DND udruženo 97 Društava.

Skupštini su prisustvovala i djeca, članovi Dječjeg foruma Društva „Naša djeca“ Poreč u vodstvu voditeljica Snježane Lehman i Dunje Klarić. Marin, Etjen, Erik i Dona su na svoj kreativni način predstavili Konvenciju UN-a o pravima djeteta.

Prisutni su imali priliku poslušati i Marina na akustičnoj gitari koji je izveo skladbu Sons de Carrilhoes (Joao Pernambuco), a Etjen je otpjevao zahtjevnu skladbu pod nazivom Smile (glazba Charlie Chaplin, tekst Turner i Geoffrey Parsons).

Članovima Skupštine predstavljena je i nova publikacija Saveza DND, “Bajkaonicom po svijetu 2” koja je nastala u sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”. Knjiga se sastoji od izbora od 10 narodnih priča iz cijeloga svijeta. Izbor priča je napravio prof. Branimir Mendeš, a čudesno oslikala Marsela Hajdinjak.

 

Foto by Mirko Cvjetko