Blog

TRAVANJSKE I SVIBANJSKE SLIČICE O RADU DND SLATINA

Krajem travnja Društvo “Naša djeca” Slatina sudjelovalo je u akciji Zelena čistka. Zahvaljujemo organizatorima Gradu Slatina i Slatina kom d.o.o. na uspješno organiziranoj akciji i na pozivu na sudjelovanje. Hvala našim vrijednim članicama Višnji Bujanić, Spomenki Bošnjak, Nedeljki Klement i hvala djeci na nesebičnom trudu.

Dana 29. travnja 2014. u dvorani slatinskog Pučkog otvorenog učilišta Društvo ”Naša djeca” Slatina održalo je tradicionalnu priredbu pod nazivom “Razigrano proljeće”. Priredba je bila posvećena proljeću i Majčinom danu, a kroz tridesetak točaka nastupila su djeca iz slatinske Glazbene škole, osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića, dječjih vrtića Zeko i Suncokret, te Plesnog studija Art. Prihod od ulaznica namijenjen je organizaciji Cvjetnog korza koji će se održati 8. lipnja 2014. Manifestaciji je prisustvovao Miroslav Venus, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine.

 

U organizaciji DND Slatina, 9. svibnja, su djeca prvih razreda OŠ Josipa Kozarca, s učiteljicama Željkom Kurtović i Majom Puškarić posjetila korisnike Doma za starije i nemoćne Zdenka. Djeca su s učiteljicama pripremila prigodan program i darove te su svojim posjetom razveselila korisnike ovoga doma.

Obilježavanje Dana obitelji DND Slatina započelo je organiziranjem Izleta u nepoznato dana 10.05.2014. Izlet u nepoznato započeo je okupljanjem ispred crkve svetog Josipa. Nakon toga sedamdesetak mališana zaputilo se zajedno s članicama i članovima slatinskog DND-a do igrališta u Potočanima. Ondje ih je dočekala okrjepa i igre u prirodi nakon kojih je uslijedio povratak kući.

Fotografije: Marko Rukavina, Snježana Pačarić.