Blog

TRI DANA CVIJEĆA, BOJA I ZABAVE U SAMOM SREDIŠTU SVIJETA – U LUDBREGU!

Za razliku od mnogih znanih gradova i svjetskih središta, Ludbreg je jedini grad u središtu svijeta. To je grad čudesa i legendi, koji će svakoga gosta očarati spojem vjerske, povijesne, znanstvene i umjetničke građe, zanimljivim pričama, osebujnim humorom i bezuvjetnim gostoprimstvom. U ovom gradu uvijek kušate najbolje, nazdravljate svim srcem gracioznoj Ludbergi, idete u susret uzbudljivim doživljajima, uživate i otkrivate novu dimenziju – centra svijeta.

Prvog vikenda u mjesecu svibnju, od 6. do 8. svibnja ove godine Ludbreg će predstaviti 20. izdanje cvjetne rapsodije poznate pod nazivom FLORA CENTRUM MUNDI.
Taj važan jubilej obilježit će se nizom popratnih sadržaja u vrijeme održavanja sajma.

Drugi po veličini sajam ove vrste u Hrvatskoj ima prodajni i izložbeni karakter, a tijekom godina izrastao je u prepoznatljivu ludbrešku manifestaciju. Prostor središnjeg ludbreškog trga postao je pretijesan pa će ove godine sajam uz već dobro poznatu lokaciju prošiti i u park dvorca Batthyany. Sudjelovat će preko stotinu sudionika iz Hrvatske i inozemstva koji će izložiti najljepše primjerke balkonskog, ukrasnog i sobnog cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, crnogorice, sadnica, lončanica i trajnica, a predstavit će se i umjetnički obrti.
Kroz tri dana posjetitelji će moći posjetiti bonsai izložbu te izložbu čajeva, začinskog i aromatičnog bilja. Bit će tu i mini festival zdrave hrane, nezaobilazan Dječji cvjetni korzo kojeg priređuju mališani iz dječjih vrtića Iskrica, Radost i Smjehuljica te korisnici udruge “Ludbreško sunce”. Program najmlađih održat će se u subotu 7. svibnja u 10 i 30 sati na Trgu Svetog Trojstva. U sklopu Flora Centrum Mundi 2016. kušat će se i ukusni sirevi na 11. izložbi hrvatskih sireva, bit će izloženi oldtimeri, a za glazbenu zabavu pobrinut će se Mladen Grdović. Ljubitelji sporta također će moći uživati u Ludbregu uz međunarodni hrvački turnir i košarkašku poslasticu – ogled Cedevite i Zadra.

Ludbreg – mali grad za velike priče!