Blog

U ČETVRTAK SE VIDIMO U PETRINJI NA PRVOJ TRIBINI “RODITELJI NA ZADATKU”

Projekt pod nazivom „RODITELJI NA ZADATKU – “psihosocijalna podrška roditeljima iz socijalno osjetljivih skupina u odgoju djece“, je od ključne važnosti budući da je jedan od strateških ciljeva Saveza DND u ovom mandatu (do 2020. godine)  djelovanje na području rada s roditeljima te promocija odgovornog i kvalitetnog roditeljstva te osnaživanje roditelja za odgoj djece kroz programe psihosocijalne pomoći i podrške.

Pružanjem ovakvog tipa organizirane podrške roditeljima, i to osobito onima slabije platežne moći te obiteljima u riziku, od strane udruga za djecu koje djeluju lokalno putem novih socijalnih usluga i sadržaja, omogućava mobilizaciju lokalnih resursa (stručnjaka) i prepoznavanje potreba, s krajnjim ciljem pružanja kvalitetnijeg odgoja djece i stvaranja jednakih mogućnosti za svu djecu.

Nekoliko je ciljeva koji se namjeravaju ostvariti projektom, na nacionalnoj i lokalnoj razini:

  • Ojačati kapacitete udruga za djecu, Saveza DND i osnovnih DND na lokalnoj razini za pokretanje novih socijalnih usluga u manje razvijenim zajednicama u RH namijenjenih roditeljima, uključujući i socijalno osjetljive skupine, za organizaciju i provedbu javnih tribina na različite teme vezane uz podršku u odgoju djece.
  • Mobilizirati nacionalne i lokalne stručnjake za pružanje psihosocijalne podrške roditeljima iz socijalno osjetljivih skupina, što će dovesti do jače suradnje odgojno-obrazovnih, socijalnih, zdravstvenih ustanova za djecu i samih roditelja koji će imati prilike prepoznati brigu zajednice da im se pomogne u roditeljskoj ulozi.
  • Organiziranim javnim tribinama za roditelje smanjiti pojavu mogućnosti socijalne isključenosti i nedostupnosti psihosocijalne podrške odgoju djece roditeljima iz socijalno osjetljivih skupina.

U četvrtak započinjemo sa prvom tribinom u dragoj nam Petrinji, kasnije selimo u Gospić i Slatinu na svakoj tribini vas očekujemo vidjeti u što većem broju, budite s nama uz stručnjake i roditelje na zadatku.